Menu
Στην Ηλεία τη Δευτέρα ο Κατσιφάρας

Στην Ηλεία τη Δευτέρα ο Κατσιφάρας

Από την Περιφερειακή Εν...

Ηλεία: Πνίγηκε 77χρονος στη Σπιάντζα

Ηλεία: Πνίγηκε 77χρονος στη Σπιάντζα

Το τελευταίο του μπάνιο έ...

ΝΟΠ- Μάκης Λυκούδης: "Γύρισα σπίτι μου "

ΝΟΠ- Μάκης Λυκούδης: "Γύρισα σπίτι …

Ραντεβού στο «Α. Πεπανός»...

EAΠ: "Πρωτη" την Δευτερα 1η Σεπτέμβρη στην γυναικεία ομάδα

EAΠ: "Πρωτη" την Δευτερα 1η Σε…

Οπως ανακοίνωσε η ΕΑΠ, τη...

EΠΣΑ : Ορίσθηκαν οι διαιτητές των Μπαράζ

EΠΣΑ : Ορίσθηκαν οι διαιτητές των Μπαράζ

Ο Γαβρίλης Τζουανόπουλος ...

Πάτρα: Ρομά η 30χρονη που βρέθηκε απαγχονισμένη από τις σκάλες της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

Πάτρα: Ρομά η 30χρονη που βρέθηκε απαγχο…

Απαγχονισμένη στη Γέφυρ...

Prev Next
Τίτλοι ειδήσεων

Πάτρα: Ομάδα Ρομά επιτέθηκαν στο νεκροτόμο του ΠΓΝΠ απαιτώντας να δουν τη σορό της άτυχης κοπέλας

 

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όταν Ρομά συγγενείς της κοπέλας που αυτοκτόνησε τις πρωινές ώρες στη γέφυρα, μετέβησαν με άγριες διαθέσεις. Επιτέθηκαν στον νεκροτόμο του Νοσοκομείου ζητώντας του απειλητικά να δουν την νεκρή κοπέλα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Ρομά η 30χρονη που βρέθηκε απαγχονισμένη από τις σκάλες της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

Απαγχονισμένη στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου βρέθηκε στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου, μια γυναίκα, η ηλικία της οποίας εκτιμάται στα 30 με 35 και σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι Ρομά.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Οι νέες τοποθετήσεις των αστυνομικών υποδιευθυντών Αχαϊας - Παραμένει στην Ασφάλεια ο Θ. Παπανικολάου

Οριστικοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των αστυνομικών υποδιευθυντών της Αχαΐας μετά από την απόφαση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. 

Διαβάστε περισσότερα...

Αίγιο: 18χρονη Ρουμάνα εξωθούσε στην επαιτεία την 3χρονη κορούλα της

Εξωθούσε στην επαιτεία την 3χρονη κόρη της και μια 12χρονη ομοεθνή της, των οποίων είχε την επιμέλεια, σε κεντρική οδό του Αιγίου, προτρέποντας τες να επαιτούν χρήματα από διερχόμενους.
Διαβάστε περισσότερα...

Περιφερειακό Ταμείο: Μείωση κόστους, αύξηση προγραμμάτων

Με μείωση του κόστους διοικητικής λειτουργίας, περίπου κατά 400.000 ευρώ και με αύξηση του αριθμού των υλοποιούμενων ευρωπαϊκών έργων και του συνολικού προϋπολογισμού τους σχεδόν κατά 50%,  ολοκληρώνει τη θητεία του το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ-ΠΔΕ).
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του παρόντος Δ.Σ., ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος του ΠΤΑ-ΠΔΕ Απόστολος Κατσιφάρας ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Συμβουλίου για το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε τα τρεισήμισι αυτά χρόνια και την κοπιώδη προσπάθεια που έγινε ώστε να μειωθούν κατά πολύ οι δαπάνες και κυρίως να ενισχύσουν την εξωστρεφή παραγωγικότητα του Ταμείου με την ανάληψη διαχείρισης ακόμα περισσότερων ευρωπαϊκών έργων προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.
Κυρίως, όμως, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, δίχως την συμβολή των οποίων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν θα μπορούσε το ΠΤΑ-ΠΔΕ να παρουσιάζει αυτή την θετική πορεία που συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην αναπτυξιακή στρατηγική ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτής της θητείας και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά κάθε έναν από εσάς για τη συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια που έγινε κατά την πρώτη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. Με συνεργασία και συνεννόηση καταφέραμε να πολλά πράγματα, ιδιαιτέρως στον τομέα άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, τονίζοντας πως «οι δράσεις και οι πόροι του Ταμείου από την πρώτη στιγμή υπόκειντο και θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο ώστε να θωρακίζεται κάθε στιγμή η διαφάνεια».
Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, όταν περιήλθε το 2011 στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας βάσει των διατάξεων του «Καλλικράτη», το κόστος των προγραμμάτων και της διοικητικής του λειτουργίας 1.367.937,70 ευρώ, ενώ τα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιούσε ανήρχοντο σε επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 870.000 ευρώ.
«Έγινε εξαρχής μια προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, μειώνοντας σημαντικά τα λειτουργικά κόστη (μη ανανέωση αποσπάσεων, αλλαγή κτιρίου με μικρότερο μίσθωμα κ.α.) και ταυτόχρονα ενισχύοντας την αναπτυξιακή του διάσταση μέσω της εισροής πρόσθετων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και της ανάθεσης σε αυτό νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.
Πλέον, σήμερα, τρία χρόνια μετά την υπαγωγή του ΠΤΑ στην Περιφέρεια το παρόν Δ.Σ. παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη Διοίκηση έχοντας επιτύχει τα εξής αποτελέσματα (αναλυτικά):
- Το τακτικό προσωπικό του Ταμείου αποτελείται από δέκα (10) άτομα (επτά μόνιμους και τρεις αποσπασμένους)
- Το κόστος διοικητικής λειτουργίας και προγραμμάτων για το έτος 2013 ανήλθε σε 971.142,01 ευρώ
- Το Ταμείο υλοποιεί δώδεκα (12) ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1.600.000 ευρώ.
- Το ύψος των λογαριασμών προς διαχείρισης κατά το έτος 2013 ανήρχετο περίπου σε 45.700.000 ευρώ (το 2011 ήταν 25.500.000 ευρώ).
- Το καθαρό αποτέλεσμα χρήσης του έτους 2013 ανήλθε σε 402.897,80 ευρώ, αντίθετα με το 2011 που ήταν (μείον) -197.694,88.
Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Αυτή η θητεία του παρόντος Δ.Σ. ήταν ιδιαιτέρως αποδοτική και πιστή στη διαχείριση του Νομικού Προσώπου, θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ταμείου στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 ώστε να επιτελέσει το στρατηγικό του ρόλο ως βασικό εργαλείο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη».
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκτός από τον Περιφερειάρχη και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Απόστολο Κατσιφάρα, συμμετείχαν ως μέλη: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΔΕ, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και ο αναπλ. προϊστάμενος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΔΕ Λυκούργος Σταματελάτος, το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίας Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης, ενώ παραβρέθηκαν ο διευθυντής του Ταμείου Χρήστος Τζομάκας, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, οι νεοεκλεγέντες Αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης ΠΔΕ Κωνσταντίνος Κόλλαρης.
 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS