Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 face book twitter you tube

Αφιερώματα

Σχολή Επιχειρηματικότητας Πάτρας: Oι νέοι της πόλης στο πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα

Σχολή Επιχειρηματικότητας Πάτρας: Oι νέοι της πόλης στο πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα!

Κάθε Δευτέρα το κέντρο της Πάτρας γεμίζει από κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του,  κάνει τα πρώτα ψώνια της εβδομάδας ή απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Η Δευτέρα όμως της 26ηςΦεβρουαρίου είχε κάτι το διαφορετικό. Περίπου 100 νέοι, ηλικίας 18-35 ετών συστήνονταν, συνομιλούσαν και σχημάτιζαν πηγαδάκια έξω από το ξενοδοχείο Astirστο κέντρο της πόλης. Στα πρόσωπά τους διαγράφονταν η αγωνία αλλά και ο ενθουσιασμός. Στα χέρια τους κρατούσαν τετράδια, στυλό, laptops αλλά και ένα βιβλιαράκι που στο εξώφυλλο έγραφε οδηγός «επιβίωσης». Η Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας μόλις ξεκινούσε.

coca1.jpg

 

Τι είναι όμως η Σχολή Επιχειρηματικότητας; Διδάσκεται άραγε η επιχειρηματικότητα; Αν κάποιος έχει στο νου του το κλασικό μοντέλο μαθητή-δασκάλου τότε με αυτή τη Σχολή θα εκπλαγεί ευχάριστα. Εδώ υπάρχουν μόνο μέντορες - καταξιωμένοι επιχειρηματίες από διάφορους χώρους που δίνουν συμβουλές στους επίδοξους συναδέλφους τους. Οι συμμετέχοντες, μέσα σε 5 μόνο ημέρες, καλούνται να εμπνευστούν και να συντάξουν το δικό τους ολοκληρωμένο businessplan. Μέσα από workshopsκαι καινοτόμες μεθόδουςδιδασκαλίας, περνούν από τη γέννηση μιας ιδέας στο πλάνο υλοποίησή της, και στη συνέχεια καλούνται να την παρουσιάσουν μπροστά στην κριτική επιτροπή.

coca2.jpg

 

OΧρήστος Παπαχρήστου, ένας από τους εμπνευστές της ιδέας CoffeeCo, μιας ιδέας που κατάφερε να διακριθεί στη Σχολή της Πάτρας, και αφορά στην επεξεργασία των υπολειμμάτων καφέ για την παραγωγή φαινόλης με σκοπό τη διάθεσή της στο εμπόριο, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με το τι κάνει τη σχολή μια τόσο ξεχωριστή εμπειρία: «Στη Σχολή Επιχειρηματικότηταςαποκτάς ένα κίνητρο να φτιάξεις κάτι δικό σου, να το προχωρήσεις μέσα από τη βοήθεια ανθρώπων που μπορούν να σου δώσουν την εμπειρία και τα βιώματά τους και είναι ανοιχτοί προς τις ερωτήσεις σου».Αλλά καιοIγνάτιος Φωτίου ο οποίος κατάγεται από την Πάτρα, είναι ιδρυτής της ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ, και ήταν ένας από τους μέντορες της Σχολής δήλωσε: “Oι συμμετέχοντες θα πρέπει να πάρουν την ιδέα που ήδη έχουν και να την εμπλουτίσουν με τη βοήθεια των μεντόρων και να προχωρήσουν για να την κάνουν πραγματικότητα. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες αλλά θα μάθουν πολλά σε κάθε βήμα».

coca3.jpg

 

O Ιγνάτιος Φωτίου στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας

Και αυτό έκαναν όλοι οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας. Μιας πρωτοβουλίας που μετράει ήδη 36 διοργανώσεις παγκοσμίως σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Χονγκ Κονγκ, οι Βρυξέλλες κ.ακαι διοργανώνεται από την ΜΚΟ ThinkYoung. Στη χώρα μας«ταξιδεύει»εδώ και 3 χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος της Coca-Cola (TheCoca-ColaFoundation)και της Coca-Colaστην Ελλάδα!

H ομάδα με την ιδέα CoffeeCo κατάφερε να λάβει την πρώτη θέση στη Σχολή Επιχειρηματικότητας της Πάτρας

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola και της Coca-Cola Τρία Έψιλον που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας, με στόχο να τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Άλλα προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων είναι το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

Το ταξίδι της Σχολής Επιχειρηματικότητας για το 2018 συνεχίζεται και στη Θεσσαλονίκη, από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Σχολή δείτε εδώ: https://www.entrepreneurshipschool.com/

 

 

Περισσότερα

Εξετάσεις για φλεβική ανεπάρκεια σε εργαζομένους από την INTERAMERICAN και τον Σύλλογο “Πεταλούδα”

Μια, ακόμη, σημαντική πρωτοβουλία για τους εργαζομένους της ανέλαβε η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της ιδιαίτερης φροντίδας για την υγεία και την πρόληψη εντός της εταιρικής κοινωνίας. Η εταιρεία, με τη συνεργασία του Συλλόγου Σκελετικής Λειτουργίας “Πεταλούδα”, διενήργησε εξέταση για φλεβική ανεπάρκεια σε 78 άτομα, στα Κεντρικά Γραφεία και στα γραφεία του Τομέα IT & Services.

Περισσότερα

Η Λουξ στην 23η Έκθεση Gulfood στο Dubai!

Στη μεγαλύτερη διεθνώς ετήσια έκθεση F&B με τίτλο «Gulfood» έλαβε μέρος η εταιρεία αναψυκτικών Λουξ, ενισχύοντας το ελληνικό στοιχείο στην κατηγορία των Soft Drinks and Beverages στο Dubai World Trade Center (DWTC) μεταξύ 18 και 22 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα

Η Λουξ στο επίκεντρο της HORECA 2018 με αγαπημένους celebrities!

 

Το ετήσιο ραντεβού στη Διεθνή Έκθεση HORECA 2018 έδωσε για ακόμη μια χρονιά η Λουξ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών. Η έκθεση-θεσμός Μαζικής Εστίασης και Ξενοδοχείων, πραγματοποιήθηκε φέτος στις 9-12 Φεβρουαρίου 2018, στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Περισσότερα

Ήρθαν οι Απόκριες! Πετάξτε τις μάσκες και επιλέξτε στολή! Άρθρο της Βασιλικής Κ. Μαργέτη Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας


Έφτασαν οι Απόκριες! Μάσκες, αποκριάτικα κοστούμια, σερπαντίνες, αποκριάτικοι χοροί, εύθυμηδιάθεση γλεντιού, καρναβάλι … Όλα αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την περίοδο της Απόκριας!

Περισσότερα

Επενδύει στη γνώση η INTERAMERICAN, με τη συνεργασία της LIMRA

Η INTERAMERICAN, έχοντας σταθερό προσανατολισμό στην ανάπτυξη τουεταιρικού Δικτύου Πωλήσεων (Δίκτυο Agency) και στον άξονα της συνεχούς επαγγελματικής βελτίωσης των συνεργατών της, οργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό LIMRA, το εργαστήριο «Pacesetter»,διάρκειας έξι ημερών.

Περισσότερα

Στοιχεία- σοκ για το λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία για το λαθρεμπόριο τσιγάρων (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΜόνο η κορυφή του παγόβουνου είναι τα φορτία λαθραίων τσιγάρων, που εντοπίζονται και κατάσχονται από τις ελληνικές και λοιπές ευρωπαϊκές τελωνειακές Αρχές, τα οποία παρεμπιπτόντως ξεπέρασαν τα 4,6 δισεκατομμύρια «κομμάτια» μέσα σε μόλις μια χρονιά!
Περισσότερα

Μια από τις καλύτερες παρασκευάστριες καφέ η Γιώτα Κατσαΐτη από το κατάστημα «Coffee brands» στη ΒΙΠΕ Αχαΐας

 Με το βραβείο της καλύτερης παρασκευάστριας Megisto Espresso για το 2017 τιμήθηκε η Γιώτα Κατσαΐτη, υπάλληλος του καταστήματος «Coffee brands»,  στην επαρχιακή Καμινίων ΒΙΠΕ 51, στο Θεριανό Πατρών.

Περισσότερα