Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 face book twitter you tube

Ατομικά πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα

Ατομικά πιτσάκια με βάση από μελιτζάνα

Υλικά

Ελαιόλαδο

1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη

10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το αλείφετε με λίγο λάδι.

Κόβετε τη μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε μία μία ροδέλα με λίγο λάδι. Προσθέτετε πιπέρι και τη σκόνη σκόρου.

Ψήνετε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε ξανά για 10 λεπτά.

Βγάζετε το ταψί με τις μελιτζάνες από το φούρνο και βάζετε το φούρνο στο γκριλ.

Απλώνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού την ντομάτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό, και επαναλαμβάνετε με ντομάτα και τυρί. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο βασιλικού.

Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν οι μελιτζάνες πριν σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk