Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ: Πατριαρχική τιμή σε Αρκάδες

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ: Πατριαρχική τιμή σε Αρκάδες

Από τη στήλη "Παναρκαδικές Ματιές" του Νίκου Αντωνόπουλου (Αρκάς) στην εφημερίδα "Πρωινή Γνώμη" 

ANTONOPOYLOS ARKAS

 

 

Φέτος κατά την εορτή του Πατριάρχη, στις 11 Ιουνίου, δύο ξεχωριστοί Αρκάδες που έχουν ενισχύσει οικονομικά και ηθικά το έργο της ιστορικής Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Μαρτίνος, εφοπλιστής και ο Αθανάσιος Σούλης Κωνσταντόπουλος, επιχειρηματίας, ετιμήθησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με απονομή εκκλησιαστικών τιμητικών τίτλων (οφφίκια). Εις μεν τον Αθανάσιο Μαρτίνο απενεμήθη το οφφίκιο του Μεγάλου Άρχοντος Εξάρχου του Οικουμενικού Θρόνου εις δε τον Αθανάσιο (Σούλη) Κωνσταντόπουλο το οφφίκιο του Μεγάλου Άρχοντα Πρωτονοταρίου.

Επίσης, κατά την ονομαστική εορτή του Πατριάρχου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρος επισκέφθη το ιστορικό Φανάριον, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην Ιερά Ακολουθία και στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πατριάρχη. Είναι γνωστή η από πολλών ετών πνευματική σχέση ανάμεσα στον Πατριάρχη και τον Αρκά Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρο.

 

7

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και τον τιμώμενο Δημητσανίτη κ. Αθανάσιο (Σούλη Κωνσταντόπουλο).

 

- Από την έντυπη έκδοση της "Π.Γ." της 12ης Οκτωβρίου 2017

επιστροφή στην κορυφή