Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 face book twitter you tube

Απόψεις σχόλια

Τα μπαχαρικά στη μάχη κατά του καρκίνου- Γράφει ο Παναγιώτης Β. Γκινόπουλος

Tα μπαχαρικά κατά του καρκίνου

Γράφει ο Παναγιώτης Β. Γκινόπουλος

(Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας – ΕΕΠΟ Παθολόγος – Ογκολόγος)

Περισσότερα

Οι δήθεν ανθρωπιστές και δημοκράτες έχουν πια τα χέρια τους βαμμένα με αίμα

Ζωές χάνονται, περιουσίες καταστρέφονται και το κυρίως εξαγωγικό λιμάνι της Πάτρας παραμένει σε «ομηρία». Οι φωνές των επαγγελματιών, των λιμενικών, των αστυνομικών, των κατοίκων, δεν εισακούγονται. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό...

Περισσότερα

Από μόνη της η έκδοση μιας εγκυκλίου δεν φτάνει-Της Αθηνάς Τραχήλη

Έστω και καθυστερημένα, μετά από πιέσεις και εύλογες διαμαρτυρίες, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου για τον τρόπο σήμανσης των εγχώριων αμνοεριφίων, ενόψει της εορτής του Πάσχα.

Περισσότερα

Αθηνά Τραχήλη: Το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι πολύ μεγαλύτερο

«Αυστηρότερα μέτρα μέσα και έξω απ’ το νέο λιμάνι της Πάτρας και συμπαγές, συνεκτικό σχέδιο που θα δείχνει ότι η οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί ν’ ανέχεται επικίνδυνες και ακραίες καταστάσεις είναι η μόνη ορατή λύση ώστε να εξομαλυνθεί η σημερινή εικόνα στην νότια πλευρά της πόλης».

Περισσότερα

Έχει Δημοτική αρχή η πόλη της Πάτρας;

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ (Πρώην Αντιδημάρχου Πατρέως)

 

Με αφορμή τα καθημερινά επεισόδια στο λιμάνι έρχεται στην μνήμη μου, η  προηγούμενη κατάσταση  στο αρκτικό διαμέρισμα λόγω της λειτουργίας εκεί του παλαιού λιμανιού. Τώρα το πρόβλημα μετακόμισε στο Νότιο διαμέρισμα με την μεταφορά των δραστηριοτήτων στο νέο λιμάνι.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, δεκαετίες ολόκληρες αυτή η πόλη όμηρος τριτοκοσμικών καταστάσεων .  Με την δημιουργία του νέου λιμανιού ελπίζαμε ότι το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης  θα είχε λυθεί οριστικά. Όμως δυστυχώς διαψευστήκαμε οικτρά . Όχι μόνο δε λύθηκε το πρόβλημα όπως όλοι ελπίζαμε, αλλά επιδεινώθηκε. Ενώ η όλη κατάσταση με τους λαθρομετανάστες προϋπήρχε στην μελέτη των μέτρων ασφαλείας και ιδιαίτερα του φράκτη , δεν ελήφθη  υπόψη με αποτέλεσμα τα σημερινά προβλήματα.

 Έχει και ένα καλό βέβαια  η όλη υπόθεση των λαθρομεταναστών, ο Δήμαρχος Πατρέων αξιοποίησε το ακίνητο του Λαδόπουλου αφού το κατέστησε ορμητήριο. Επί θητείας μου ήταν σε εξέλιξη και βρισκόταν στην τελευταία φάση της, η μελέτη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Πατρέων και συμπεριελάμβανε μια προμελέτη για την αξιοποίηση του Λαδόπουλου.

Τι έγινε αυτή η μελέτη μήπως ξέρει κανείς ; Πόσα χρόνια θα βρίσκεται στο συρτάρι;

Το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες δεν είναι πρωτίστως πρόβλημα του κράτους των Αθηνών  αφού δεν το ζούν καθημερινά ,αλλά της Πόλης μας. Η Δημοτική αρχή Πελετίδη ως εκφραστής των ζητημάτων που απασχολούν  την πόλη , θα έπρεπε να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος αφού η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα έχει ως συνέπεια την συρρίκνωση και  του κύκλου εργασιών του λιμανιού αυτό είναι φανερό. Στην πρόσφατη επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Πάτρα με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος είχε μετακομίσει σε άλλη εποχή και προσπαθούσε με κραυγές και αλαλαγμούς να εισακουσθεί, αλλά αυτή η γλώσσα έχει εγκαταλειφθεί από τον 19 αιώνα και πιο πριν, αφού καθιερώθηκε από τα προοδευτικά εργατικά κινήματα η μέθοδος της επανάστασης η της Διαλεκτικής. 

Ο δήμαρχος ούτε το ένα κάνει ούτε το άλλο και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα σαν να αφορούν κάποιον άλλον και όχι τον δημότη της πόλης μας. Της πόλης μας  που  μαστίζεται από ανεργία , φτώχεια , υποαπασχόληση,  υποκατανάλωση,  έλλειψη ανάπτυξης,  μιζέρια , μετανάστευση και απελπισία φορτώνεται   και άλλα μεταφερόμενα προβλήματα.  Αντί ο Δήμαρχος να διεκδικήσει την προστασία του λιμανιού και την μεταφορά σε ανθρώπινες δομές των μεταναστών ,που είναι και υποχρέωση της Κυβέρνησης για την οποία χρηματοδοτείται  από την Ε.Ε. , απλά παρακολουθεί  από μακριά.   Δεν είναι δυνατόν η Πάτρα να αποδέχεται  αδιαμαρτύρητα  ένα πρόβλημα  που επί δεκαετίες την ταλαιπωρεί  και που η λύση του έχει αφεθεί   στον πανδαμάτορα χρόνο.

Η αδιαφορία των τοπικών παραγόντων βοηθά  την ανύπαρκτη  πολιτική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ,βάζοντας όμως σε κίνδυνο τις ζωές των μελών του Αστυνομικού και Λιμενικού σώματος (όπως και των μεταναστών) που σε καθημερινή βάση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση αδιέξοδη.

Η προσπάθεια των Αστυνομικών και Λιμενικών μοιάζει με τον μύθο του Σισύφου .. ατελέσφορη αλλά  δυστυχώς δεν συγκινείται και  κανένας…  τους έχουν αφήσει να σπρώχνουν  μονίμως τους μετανάστες …  οι οποίοι επανέρχονται βέβαια..

Περισσότερα

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Πιστοποιούνται και Πατρινοί συμβολαιογράφοι-Της Βίβιαν Σαμούρη

Είναι κοινός τόπος, πλέον, ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνιστούν μια απρόσωπη αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, η οποία θα διενεργείται με συνοπτικές διαδικασίες και εν αγνοία τους (σ.σ.: εφεξής, για να πληροφορηθεί κανείς πότε θα του βγάλουν το σπίτι στο σφυρί, οφείλει να «πλοηγείται» διαρκώς στο διαδίκτυο, όπου αναρτάται υποχρεωτικά ο πλειστηριασμός).

Περισσότερα

Είναι «λίγοι», ανίκανοι και εθνικά επικίνδυνοι-Του Θανάση Νταβλούρου

Με την Τουρκία να έχει πλέον αποθρασυνθεί και με την προκλητικότητα της να έχει υπερβεί εδώ και καιρό τα εσκαμμένα, διακατεχόμενη από ένα έντονο φοβικό σύνδρομο, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδίδεται σε μια τακτική συστηματικού κατευνασμού της Άγκυρας, που οδηγεί ωστόσο με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερες καταστάσεις.

Περισσότερα