Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 face book twitter you tube

«Γλιτώσαμε από τραγωδία. Ως πότε;»-Παρέμβαση Νίκου Οικονομόπουλου για τα επικίνδυνα κτίρια στην Πάτρα

«Γλιτώσαμε από τραγωδία. Ως πότε;»-Παρέμβαση Νίκου Οικονομόπουλου για τα επικίνδυνα κτίρια στην Πάτρα

«Ως εκ θαύματος γλιτώσαμε μία ακόμα τραγωδία. Ως πότε όμως κύριε Δήμαρχε;...» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ» κ. Νίκος Οικονομόπουλος με αφορμή την πρόσφατη κατάρρευση τμήματος της οροφής στο κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

 

Ο κ. Οικονομόπουλος επαναφέρει το ζήτημα της κακής και επικίνδυνης κατάστασης στην οποία βρίσκονται πολλά από τα κτίρια που ανήκουν στην περιουσία του Δήμου Πατρέων, τονίζοντας:  «Με αφορμή το μοιραίο συμβάν της κατάρρευσης του κτιρίου στο παλιό λιμάνι με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός αλλοδαπού συνανθρώπου μας, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου δεδομένης της κακής κατάστασης και πολλών άλλων δημοτικών κτιρίων, ζητώντας μάλιστα άμεση ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πατρέων σχετικά με τι σχεδίαζε να πράξει για να αποφευχθεί μία ακόμα τραγωδία.

Είχα κάνει λόγο αλλεπάλληλες φορές για δεκάδες κτίρια στην πόλη της Πάτρας, που βρίσκονται σε κακή κατάσταση και που η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση, αν όχι να τα συντηρήσει αναδεικνύοντας το αρχιτεκτονικό μεγαλείο τους και την λαμπρή πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, τουλάχιστον απλώς να προβεί στις αυτονόητες επισκευές για να προστατευτούν οι ανυποψίαστοι δημότες.

Είναι φανερό ότι στην περίπτωση της περασμένης Κυριακής, στο κτίριο όπου λειτουργούσε το Δημοτικό Ωδείο, την τραγωδία την αποφύγαμε την τελευταία στιγμή και ως εκ θαύματος!

Η οροφή κατέρρευσε δίπλα από το πιάνο στο οποίο μετά από λίγες στιγμές θα βρίσκονταν μικρά παιδιά για να κάνουν πρόβα!

Συνειδητοποιούμε λοιπόν το μέγεθος της τραγωδίας που θα μπορούσε να είχε βιώσει η πόλη;

Κι αν ναι, τι απαντά ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι;

Πότε, επιτέλους, θα κατατεθεί και θα υλοποιηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο απαραίτητων επισκευών σε επικίνδυνα κτίρια που βρίσκονται πάνω από τα κεφάλια των Πατρινών;

Σαφώς η παρούσα δημοτική Αρχή δεν είναι η μόνη υπεύθυνη, ανάλογες ευθύνες φέρουν και προκάτοχοι του νυν Δημάρχου Πατρέων. Όμως αυτό δεν αποτελεί άλλοθι.

Γκρεμίζονται κτίρια παντού και πέφτουν σοβάδες και πλάκες πάνω από ανυποψίαστους συμπολίτες. Και η βασική υποχρέωση όλων όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, είναι, αν δεν μπορούμε να παρέχουμε μια ανθρώπινη, σύγχρονη και ανεπτυγμένη πόλη, τουλάχιστον να εξασφαλίζουμε μια… ακίνδυνη πόλη. Έστω αυτό κύριε Δήμαρχε…».

επιστροφή στην κορυφή