Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 face book twitter you tube

Το σχόλιο του Χαράλαμπου Γαλαριώτη

Το σχόλιο του Χαράλαμπου Γαλαριώτη

 Ομάδα με μέταλλο

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, καλημέρα και από εμένα και καλό μήνα! Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας και αυτή η ομάδα, ο Άρης Πατρών, πάλι έκανε όλο τον ερασιτεχνικό κόσμο της Αχαΐας να παραμιλάει.

Η ΟΜΑΔΑ της Πλατείας Ελευθερίας, που το καλοκαίρι έδειχνε ότι δεν μπορεί να βρει την «χρυσή» τομή, για να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, προχθές απέδειξε ότι η φανέλα αυτή τελικά είναι πολύ βαριά… Το έμβλημα του Άρη έχει μεγάλη ιστορία και φαίνεται ότι και οι ποδοσφαιριστές που το έχουν στο στήθος τους το αναγνωρίζουν.

ΜΙΑ μεγάλη ανατροπή, μια ανατροπή πραγματικά εξωπραγματική, από έναν άλλο πλανήτη, σημείωσαν οι παίκτες του Νίκου Δεργούτη. Το να χάνεις με 3-1 στο 84’ και να γυρίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι, με συγχωρείτε, κύριοι, αλλά τα είδαμε όλα…

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους «ερυθρόλευκους». Και αναφέρομαι σε όλους, από τον φροντιστή μέχρι και τον τελευταίο που ανήκει σε αυτό το συγκρότημα. Όλοι μαζί αποδεικνύουν ότι σέβονται αυτό το σήμα.

ΚΑΙ ΝΑ αφήσουμε τον Άρη, να πάμε σε μια άλλη ομάδα που δείχνει ότι και φέτος θα είναι μέσα στην τετράδα. Ο λόγος για τον Πανμοβριακό Ριόλου που είναι η μοναδική ομάδα της Α’ Κατηγορίας μέχρι τώρα που έχει πετύχει το δύο στα δύο.

ΠΑΙΚΤΕΣ με ποιότητα περιλαμβάνει το ρόστερ που μπορούν να πετύχουν πολλά. Στο παιχνίδι με τον Φωστήρα, που οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και δεν κλείστηκαν στην άμυνά τους, οι «κοκκινόμαυροι» στην κόντρα επίθεση έβγαζαν φωτιές…

ΠΑΝΤΩΣ το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι συναρπαστικό και φέτος, αν κανείς ανατρέξει στην προηγούμενη αγωνιστική, αυτή της πρεμιέρας, και δει την Θύελλα Πατρών να έχει χάσει με 3-0 από τον Πανμοβριακό και το Σάββατο να κερδίζει με 2-0 στο ντέρμπι τον Αετό Πατρών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της 2ης αγωνιστικής δείχνουν ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει ασφαλή προγνωστικά, αφού όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες.

ΣΤΗ διαιτησία τώρα, για μία ακόμα αγωνιστική φαίνεται να πετυχαίνει το εγχείρημα της Επιτροπής Διαιτησίας να χρησιμοποιεί συνεχώς νέους διαιτητές. Στις δύο αγωνιστικές έχουν χρησιμοποιηθεί δεκαέξι διαφορετικοί ρέφερι εκ των οποίων οι εννιά είναι νέοι και ταλαντούχοι.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να την στηρίξουμε. Πόσους από τους Μέρμηγκα, Μαχαίρα-Μουστάκα, Μιχαλόπουλο, Παππά, Πετρόπουλο, Σακελλαρίου, Σαμαρτζή, Σαφαρίκα και Φωκά είδαμε τα προηγούμενα χρόνια να σφυρίζουν τα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας;

ΣΧΕΔΟΝ κανέναν, διότι κάποτε κάποιοι ποντάρανε σε οκτώ έμπειρους διαιτητές και εκεί ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Η διαιτησία δεν είχε βάθος. Πλέον η Επιτροπή Διαιτησίας έχει όραμα και το ρίσκο φαίνεται στις δύο πρώτες αγωνιστικές να πετυχαίνει.

ΝΕΑ παιδιά συνθέτουν το φετινό παζλ της διαιτησίας και ο επικεφαλής της Επιτροπής Τάκης Ανδριόπουλος επιλέγει να κάνει «ροτέισον» στους αγώνες της Α’ Κατηγορίας με αποτέλεσμα οι ρέφερι να έχουν πνευματική διαύγεια που απαιτείται χωρίς να επιβαρύνονται με πολλά παιχνίδια. 

επιστροφή στην κορυφή