Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

Πρασοσέλινο με ρύζι κι αβγολέμονο

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

1 κιλό σέλινο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο

1 αβγό

xυμό από 1½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε. Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό. Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό. Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Εφημερίδα Γνώμη

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk