Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρμπούνια με πορτοκάλια και ελιές

Μπαρμπούνια με πορτοκάλια και ελιές

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μικρά μπαρμπούνια (ή 8 μέτρια)

χυμό από 2 πορτοκάλια

ξύσμα από 2 πορτοκάλια (χοντρές λωρίδες)

200γρ. ελιές θρούμπες

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

400γρ. τοματίνια

2 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές τομάτες

6-8 σπόρους καρδάμωμο

1-2 κουτ. σούπας αλεύρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά τα τοματίνια. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, τον πελτέ από λιαστές τομάτες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά. Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε. Τα τηγανίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα τοποθετείτε στη σάλτσα με τα τοματίνια (προσεκτικά για να μη διαλυθούν τα ψάρια), ρίχνετε το καρδάμωμο, τις ελιές και το βασιλικό. Σιγοβράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τα μπαρμπούνια σε πιάτα συνοδεύοντας με άγριο ρύζι.

Εφημερίδα Γνώμη

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk