Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 face book twitter you tube

Ψαρονέφρι με βαλσαμικό και μαυροδάφνη, σερβιρισμένο με κινόα

Ψαρονέφρι με βαλσαμικό και μαυροδάφνη, σερβιρισμένο με κινόα

Υλικά

    • 3 ψαρονέφρια περίπου 250γρ. το καθένα
    • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
    • 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
    • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
    • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
    • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
    • αλάτι, πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα ή άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
 

Διαδικασία

Κόβετε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες του 1 ή των 1½ εκ. και τις αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ ετοιμάζετε πρώτα ένα μίγμα με το αλεύρι, το κόλιανδρο, το μπαχάρι και λίγο πιπέρι. Περνάτε τα φιλετάκια ψαρονέφρι από το μίγμα. 

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνετε να μαλακώσει και προσθέτετε το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε το αλευρωμένο κρέας. Σοτάρετε το κρέας και από τις 2 πλευρές.

Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και το βαλσαμικό, καρυκεύετε με λίγο μπαχάρι και λίγο κόλιανδρο σε σκόνη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά. Ανακατεύετε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό σας.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και την κινόα. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι μπόλικο αλατισμένο νερό. Ρίχνετε την κινόα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 25 λεπτά. Την στραγγίζετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αρωματικό και το πιπέρι. Σερβίρετε το ψαρονέφρι ζεστό σε πιάτα γαρνίροντας με την κινόα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Η κινόα είναι βασικό υλικό στην κουζίνα της Νότιας Αμερικής. Μαγειρεύεται όπως το ρύζι και είναι ιδιαίτερα θρεπτικό δημητριακό. Αν δεν τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα τη βρείτε σίγουρα σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Αν θέλετε μπορείτε να ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και να σοτάρετε 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Θα προσθέσετε τη βρασμένη κινόα και θα τη σοτάρετε καλά. Στο τέλος θα προσθέσετε τα αρωματικά.

πηγή: olivemagazine

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk