Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 face book twitter you tube

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με παρμεζάνα

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με παρμεζάνα

        

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα κεφτεδάκια

400γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ

2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

200γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

½ λίτρο χυμό τομάτας

1 κουτ. σούπας πελτέ

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλο τον κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το δυόσμο, την παρμεζάνα και μπόλικο πιπέρι. Τα ζυμώνετε όλα καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και το φυλάτε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα. Ρίχνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε απαλά το κρεμμυδάκι μέχρι να μυρίσει ωραία και να γυαλίσει. Ρίχνετε μέσα το φρέσκο χυμό τομάτας και τον πελτέ. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε την ντομάτα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτετε την κανέλα και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και διατηρείτε το φαγητό σε χαμηλό βρασμό τουλάχιστον για μισή ώρα ή μέχρι τα κεφτεδάκια σας να γίνουν τρυφερά. Τα σερβίρετε ζεστά.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk