Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 face book twitter you tube

Το «Πιο Επικίνδυνο Παγωτό στον Κόσμο»

Το «Πιο Επικίνδυνο Παγωτό στον Κόσμο»

Αν έχεις ποτέ φαντασιωθεί να πεθαίνεις τρώγοντας παγωτό, σου ‘χω νέα! Μπορείς να κάνεις ένα ταξιδάκι στη Γλασκώβη, όπου ένα καφέ-παγωτατζίδικο σερβίρει αυτό που διαφημίζει ως το «πιο επικίνδυνο παγωτό».

Το Aldwych Cafe And Ice Cream Parlor στη Γλασκώβη ξεκίνησε να σερβίρει το Respiro Del Diavolo (Ανάσα του Διαβόλου), την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται καταπληκτικό, για να είμαστε ειλικρινείς – είναι ένα κρεμώδες άλικο παρασκεύασμα, με πιπεριές τσίλι τοποθετημένες σαν κεράκια σε τούρτα.

Αλλά αυτό το πανέμορφο παγωτό είναι και θανάσιμο, καθώς περιέχει περισσότερα μπαχαρικά απ’ όσα έχουν συνηθίσει οι γευστικοί κάλυκες του ανθρώπου. Οι δημιουργοί του λένε ότι είναι 500 φορές πιο καυτερό από το ταμπάσκο και στα συστατικά του περιέχονται τόσες ερεθιστικές ουσίες που οι υπάλληλοι πρέπει να φοράνε γάντια, όταν το φτιάχνουν και το σερβίρουν, ώστε να αποφεύγουν τα εγκαύματα.

Επίσης, συγνώμη παιδάκια, αλλά είναι μόνο για ενήλικες! Πρέπει να είσαι άνω των 18, για να το δοκιμάσεις και να υπογράψεις κιόλας: Οι πελάτες που το παραγγέλνουν πρέπει να υπογράψουν ένα έντυπο που ξεκαθαρίζει ότι έχουν γνώση του «κινδύνου πρόκλησης βλάβης, ασθένειας και πιθανής απώλειας ζωής». Ε, ευχαριστώ πολύ, αλλά μάλλον δεν θα πάρω, βάλε μου μια μπάλα φράουλα!

Το καφέ απ’ ό,τι φαίνεται βασίζεται σε μια ιταλική συνταγή του 1936 για το παγωτό του, αν και οι άνθρωποί του δεν λένε πολλά για τη μυστική συνταγή τους, δηλώνουν μόνο ότι το φτιάχνουν «κάθε μέρα, με τοπικά συστατικά και κάποια συστατικά από την Ιταλία».

Αν δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει αυτό, λυπάμαι, ούτε και εγώ. Το MUNCHIES δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με το καφέ (το mail γύρισε πίσω) για το πού ακριβώς στην Ιταλία βρήκαν για πρώτη φορά αυτό το παγωτό οι ιδιοκτήτες του καφέ, πώς ανακάλυψαν αυτήν τη λεγόμενη μυστική συνταγή, αν το έχουν δοκιμάσει πολλοί πελάτες και αν είχαν κάποιο προβλήματα υγείας μετά.

Το καφέ θα σερβίρει το παγωτό μέχρι και του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς φαίνεται να είναι το τέλειο πρελούδιο για μια ρομαντική βραδιά. «Πολλοί Ιταλοί περνάνε ρομαντικά βράδια με τις κοπέλες ή τις γυναίκες τους, όταν τρώνε αυτό το παγωτό, επειδή είναι γνωστό ότι το τσίλι είναι αφροδισιακό και πάει ωραίο με ένα ποτήρι κρασί να αφρίζει στο στόμα σου», ισχυρίστηκεο Lee Bandoni, αδελφός του ιδιοκτήτη, Martin Bandoni.

«Για μια στιγμή νόμισα ότι θα πρέπει να προσποιηθώ, αλλά μετά ήταν σαν μου έριχνες με φλογόβολο στο πρόσωπο», έγραψε την Κυριακή μια ταλαίπωρη συντάκτρια των Evening Times που δοκίμασε το καταραμένο αυτό πράγμα στο όνομα της δημοσιογραφίας. «Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και το στόμα μου πήρε φωτιά».

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk