Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 face book twitter you tube

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

Χοιρινό με σελινόριζα αβγολέμονο

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες

1 σελινόριζα μεγάλη

2 κλωνάρια σέλινο

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο

1 αβγό

χυμό από 1½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Κόβετε τη σελινόριζα σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτα) και τα βάζετε σε νερό με λεμόνι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο το κρέας και το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει το κρέας, προσθέτετε τόσο νερό ώστε να το σκεπάζει. Μαγειρεύετε μέχρι να βράσει το κρέας και να μαλακώσει. Προσθέτετε τη σελινόριζα, τα καρότα και το σέλινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε για 40 λεπτά. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε το αβγό με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε λίγο λίγο ζουμί από το κρέας. Όταν έχετε έτοιμο το αβγολέμονο περιχύνετε με αυτό το φαγητό, ανακινείτε την κατσαρόλα και σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk