Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 face book twitter you tube

Φασόλια χάντρες με χωριάτικο λουκάνικο και πράσα

Φασόλια χάντρες με χωριάτικο λουκάνικο και πράσα

Υλικά (για 4 άτομα)

1 συσκευασία φασόλια χάντρες

1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 πράσα κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε φέτες

2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αχνίζετε τα πράσα σε λίγο νερό να μαλακώσουν και, μόλις πιουν το νερό τους, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε κι αυτά για λίγο και ρίχνετε τα φασόλια. Τα ανακατεύετε για λίγο, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με την πάπρικα και ρίχνετε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Ίσως χρειαστεί ενδιάμεσα επιπλέον νερό. Κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες και τα ψήνετε χωρίς άλλη λιπαρή ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Πετάτε το λίπος που θα βγει στο τηγάνι και ρίχνετε τα ψημένα λουκάνικα στην κατσαρόλα με το φαγητό. Βράζετε το φαγητό για λίγο ακόμα μέχρι να «δέσουν» όλα τα υλικά και να μαγειρευτούν καλά τα φασόλια. Πριν κλείσετε τη φωτιά, πασπαλίζετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk