Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 face book twitter you tube

Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε

Μανιταρόσουπα με Μετσοβόνε

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

3 φλιτζάνια γάλα

130 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, σε μικρούς κύβους

½ κουτ. γλυκού θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα μανιτάρια. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το αλεύρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και το γάλα και σιγοβράζετε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια μέτρια πηχτή σούπα. Ρίχνετε τους κύβους τυριού και, ενώ σιγοβράζει η σούπα, ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Δεν πρέπει να λιώσει τελείως. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως και τη συνοδεύετε με κρίθινα ή σταρένια παξιμάδια.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk