Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 face book twitter you tube

Μουσακάς με ρεβίθια

Μουσακάς με ρεβίθια

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες, αργείτικες

300γρ. αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1½ ποτήρι του νερού ρεβίθια βρασμένα

2 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες χοντρές κατά μήκος και τις αφήνετε 1 ώρα σε λεκάνη με κρύο νερό. Τις στραγγίζετε καλά με χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζετε. Τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Προσθέτετε τον πελτέ, την ντομάτα και τα ρεβίθια, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα ταψί, στρώνετε τη βάση με τις μισές μελιτζάνες, στη μέση τον κιμά με τα ρεβίθια και τελειώνετε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tα ζώδια σήμερα (26/3) Ο καιρός σήμερα (26/3) »
επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk