Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 face book twitter you tube

Πιπεριές κέρατα γεμιστές με κιμά και πλιγούρι

Πιπεριές κέρατα γεμιστές με κιμά και πλιγούρι

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

12 πιπεριές κέρατα, μεγάλες

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1½ φλιτζάνι πλιγούρι

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

1 φλιτζάνι λαδοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα

1 φλιτζάνι τομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μέτρια κατσαρόλα βάζετε τρία φλιτζάνια νερό να πάρουν βράση και προσθέτετε το πλιγούρι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το πλιγούρι να φουσκώσει. Κόβετε τα κοτσάνια από τις πιπεριές έτσι ώστε να είναι σαν καπάκια και αφαιρείτε προσεκτικά τους σπόρους από το εσωτερικό τους. Στο μισό από το λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για να σπάσει ο κιμάς και να ασπρίσει. Τον σβήνετε με κρασί και προσθέτετε το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, και πιπέρι. Στραγγίζετε το πλιγούρι αν έχει μείνει νερό και το προσθέτετε στον κιμά. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 3 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Γεμίζετε τις πιπεριές και τις κλείνετε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετείτε σε ταψί και σκορπάτε από πάνω τις ψιλοκομμένες τομάτες. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk