Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 face book twitter you tube

Γλυκόξινο χοιρινό με σταφίδες

Γλυκόξινο χοιρινό με σταφίδες

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό σνίτσελ χοιρινά, σε λωρίδες

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος

½ φλιτζανάκι του καφέ μηλόξιδο

2 κουτ. σούπας πετιμέζι

½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή

θυμάρι φρέσκο

θυμάρι ξερό

αλάτι, πιπέρι

λίγο αλεύρι

Για το σερβίρισμα

2 φλιτζάνια πλιγούρι

5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι άνηθο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε τις λωρίδες του κρέατος και τις πασπαλίζετε με δύο κουταλιές αλεύρι τινάζοντας να πάει παντού. Μουλιάζετε τις σταφίδες σε λίγο χλιαρό νερό. Βάζετε ένα βαθύ τηγάνι (ή γουόκ) να ζεσταθεί πολύ καλά και, όταν κάψει, ρίχνετε το κρέας, λίγο ελαιόλαδο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σβήνετε με το ξίδι και το πετιμέζι, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το θυμάρι και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό στο ενδιάμεσο. Ρίχνετε τις σταφίδες μαζί με λίγο από το νερό που μούλιασαν και δίνετε μια τελευταία βράση. Σβήνετε τη φωτιά όταν χυλώσει η σάλτσα του και προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Ρίχνετε το πλιγούρι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το καυτό νερό, αλατοπιπερώνετε και βράζετε να φουσκώσει το πλιγούρι και να «πιει» όλο σχεδόν το νερό του. Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι. Όταν τραβήξει το πλιγούρι όλο το νερό, ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και σερβίρετε σε πιάτα, προσθέτοντας από πάνω το γλυκόξινο χοιρινό. Αντί για χοιρινό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο από στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk