Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 face book twitter you tube

Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς

Χταπόδι ψητό με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά (για 4 άτομα)

1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο

3-4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης ψητές, έτοιμες από βάζο

1 χούφτα ωμά αμύγδαλα, καβουρδισμένα

1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

χυμό από 1 λάιμ

ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζετε το χταπόδι μόνο του σε μια κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού, αλλά γενικά το χταπόδι κατεβάζει αρκετά υγρά. Πολτοποιήστε τις πιπεριές στο ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ με τα αμύγδαλα, τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ και αλάτι. Στραγγίζετε το χταπόδι, το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και το περνάτε από δυνατή φωτιά σε καυτό τηγάνι - γκριλιέρα, για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα και λίγο χυμό λάιμ επιπλέον αν θέλετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk