Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 face book twitter you tube

Σουτζουκάκια από φάβα

Σουτζουκάκια από φάβα

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια

500γρ. φάβα βρασμένη και καλά στραγγισμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

1 κουτ. σούπας κέτσαπ

½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, σε σκόνη

80-100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κουτάκι ανθρακούχο νερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

αλεύρι για το πασπάλισμα

½ φλιτζάνι σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

400γρ. τοματάκια με το χυμό τους (κονσέρβα) πολτοποιημένα στο ραβδομπλέντερ ή 4 μεγάλες τομάτες ώριμες, τριμμένες στο τρίφτη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πολτοποιείτε τη φάβα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα σκεύος. Προσθέτετε τη ρίγανη, την κέτσαπ, το κοσκινισμένο αλεύρι και αλατοπιπερώνετε. Θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα μίγμα σφιχτό και μαλακό που να πλάθετε χωρίς να σπάει. Βρέχετε τα χέρια σας στο ανθρακούχο νερό και πλάθετε το μίγμα σε σουτζουκάκια. Τα περνάτε από το αλεύρι για να τηγανιστούν πιο εύκολα. Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τηγανίζετε τα φαβοσουτζουκάκια. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώνετε τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φαβοσουτζουκάκια προσεκτικά και αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk