Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 face book twitter you tube

Συνταγές: Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο

   Υλικά (για 5 άτομα)

Για τα κεφτεδάκια

500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 αβγό

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο

1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι

χυμό από 1 λεμόνι

4-5 κόκκους μπαχάρι

5 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Στύβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο. Πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα. Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούσ

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk