Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 face book twitter you tube

iek vergi

Συνταγές: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Συνταγές: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά (για ταψί διαμ. 40εκ)

3 λίτρα γάλα πρόβειο (ή 2 λίτρα γάλα πλήρες και 1 λίτρο κρέμα γάλακτος)

1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό

1½ φλιτζάνι ζάχαρη

6 αβγά

2 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο ή γάλακτος

Για το πασπάλισμα

ζάχαρη κρυσταλλική

κανέλα

Εκτέλεση:

Βρέχετε μια κατσαρόλα με νερό. Μέσα σε αυτή βράζετε το γάλα με μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε σαν βροχή το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτετε το μίγμα στη χλιαρή κρέμα. Ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα και ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε τη γαλατόπιτα στον φούρνο για 45-50 λεπτά. Τη σερβίρετε κρύα, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk