Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 face book twitter you tube

iek vergi

Συνταγές: Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες

Συνταγές: Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια (1 με 1,5 κιλό περίπου)

100γρ. λευκό ξίδι και 4 κουτ. σούπας επιπλέον

100γρ. ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

400γρ. μαυροδάφνη

½ κουτ. σούπας σπόρους κύμινου, σπασμένους

1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου, σπασμένους

1 κλωναράκι θυμάρι

100γρ. σταφίδες ξανθιές

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κουνέλι με το ξίδι και νερό μέχρι να το σκεπάσει και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Σουρώνετε το κουνέλι και το στραγγίζετε καλά, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, το κουνέλι, αλάτι, πιπέρι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και τις τέσσερις κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι, προσθέτετε τα μπαχαρικά και το θυμάρι. Αφήνετε να εξατμιστεί η μαυροδάφνη για 1 λεπτό και προσθέτετε λίγο νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας. Αφήνετε το κουνέλι να μαγειρευτεί, σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα του, έτσι ώστε να φαίνεται το λάδι. Προσθέτετε τις σταφίδες 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα και αναταράσσετε την κατσαρόλα για να ανακατευτούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε το κουνέλι με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk