Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 face book twitter you tube

iek vergi

Γιατί θες σοκολάτα όταν έχεις άγχος;

Γιατί θες σοκολάτα όταν έχεις άγχος;

Επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Φυσιολογικών Επιστημών στο Αΐτσι, ύστερα από έρευνες ανακάλυψαν πως όταν ενεργοποιούνταν στα ποντίκια νευρώνες που αντιδρούν στο στρες, εντεινόταν η μεγάλη τους επιθυμία για υδατάνθρακες. Κατάληξαν λοιπόν ότι τα εν λόγω τρωκτικά έτρωγαν τριπλάσιες ποσότητες γλυκαντικών ουσιών σε σχέση με όσα δεν βρίσκονταν σε κατάσταση στρες, μειώνοντας παράλληλα στο ήμισυ τα λίπη που προσελάμβαναν.

Η μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής επιθεώρησης Cell Reports είναι η πρώτη που καταδεικνύει τον ρόλο του εγκεφάλου στις προτιμήσεις για τους υδατάνθρακες και τα λίπη, εξηγεί ο Γιασουχίκο Μινοκόσι, επικεφαλής των ερευνών. «Πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν υπερβολικά πολλά γλυκίσματα όταν είναι αγχωμένοι έχουν την τάση να σκέφτονται ότι είναι δικό τους λάθος που δεν καταφέρνουν να ελέγχουν τις ακατάσχετες επιθυμίες του», ενώ στην πραγματικότητα είναι θέμα νευρώνων.

Μια απλή καταστολή των εμπλεκομένων νευρώνων μπορεί να έχει παρενέργειες, προειδοποίησε ο δρ Μινοκόσι. Αντίθετα, «αν καταφέρουμε να βρούμε ένα ειδικό μόριο στους νευρώνες και να εστιάσουμε σε αυτό για να καταργήσουμε ένα μέρος των δραστηριοτήτων του, αυτό ενδεχομένως να επιτρέψει τη μείωση της υπερβολικής κατανάλωσης υδατανθράκων. Αντίθετα, μια ενεργοποίηση αυτού του μορίου θα είναι επωφελής για τους ασθενείς που καταναλώνουν πολλά λίπη».

πηγή: olivemagazine

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk