Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 face book twitter you tube

iek vergi

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάππαρη

Ταλιατέλες με χταπόδι, ελιές και κάππαρη

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ταλιατέλες

1 χταπόδι μέτριο

3 κουτ. σούπας ξίδι

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

½ κιλό ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι

1 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το χταπόδι. Το βράζετε στο ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το ξίδι, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες. Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την κάππαρη και το χταπόδι. Ρίχνετε σταδιακά το κρασί, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές και αφήνετε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Έπειτα, προσθέτετε τον μαϊντανό και ρίχνετε στο τηγάνι τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk