Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 face book twitter you tube

iek vergi

Φασόλια στο ταψί με λευκή σάλτσα μουστάρδας και ελιές

Φασόλια στο ταψί με λευκή σάλτσα μουστάρδας και ελιές

Υλικά

  • 500γρ. Φασόλια Γίγαντες Πρεσπών ΠΓΕ η ΑΒ Κοντά στην ελληνική γη, μουλιασμένοι αποβραδίς
  • ½ φλιτζάνι Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα η ΑΒ Κοντά στην Ελληνική γη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Οίνος Λευκός, «Μικρός Σεπτέμβρης»
  • 2 κουτ. σούπας ΑΒ Μεσογειακή μουστάρδα με παρθένο ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • ½ κουτ. γλυκού ΑΒ θυμάρι αποξηραμένο
  • μαϊντανός ή κόλιανδρος φρέσκος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Ρίχνετε τα φασόλια σε κατσαρόλα με 1½ λίτρο κρύο νερό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να ανοίξουν.

Σουρώνετε τα φασόλια κρατώντας το νερό που έβρασαν. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220oC στις αντιστάσεις, πάνω κάτω.

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο, τη μουστάρδα, τα φασόλια, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και 2 φλιτζάνια νερό από το βράσιμο των φασολιών.

Αδειάζετε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μέτριο ταψί, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχετε μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτετε ανάλογα.

Περίπου 10-15 λεπτά πριν να είναι τελείως έτοιμα τα φασόλια προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε. Τα φασόλια είναι έτοιμα όταν έχουν μαλακώσει, η σάλτσα τους έχει συμπυκνωθεί και έχει δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας αν θέλετε με το μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.

πηγή: olivemagazine

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk