Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 face book twitter you tube

iek vergi

Σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια

Σπαγγέτι με ψητά παντζάρια, κατσικίσιο τυρί και φουντούκια

 

         

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι

½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό

2 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ. παντζάρια ψημένα, σε λεπτές φέτες

100 γρ. σπανάκι

100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

200 γρ. κατσικίσιο τυρί

φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σουρώνετε κρατώντας λίγο από το νερό τους. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και κρατάτε στην άκρη. Βάζετε σε κατσαρόλα το ξίδι με το μέλι και βράζετε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν σιρόπι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και ρίχνετε το σκόρδο, τα παντζάρια, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το σιρόπι και ανακατεύετε να γλασαριστούν. Προσθέτετε τα μακαρόνια, το σπανάκι και αναμειγνύεται. Ρίχνετε τα φουντούκια, το τυρί, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για να ψήσετε τα παντζάρια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, τα περιχύνετε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τα τυλίγετε το καθένα χωριστά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 40-45 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθός τους.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα ζώδια σήμερα (8/11) Ο καιρός σήμερα (8/11) »
επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk