Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Παραγωγικό Επιμελητήριο πραγματικά για όλους-Ο Αντώνης Κουνάβης ξετυλίγει το όραμα της παράταξης για την επόμενη μέρα

Παραγωγικό Επιμελητήριο πραγματικά για όλους-Ο Αντώνης Κουνάβης ξετυλίγει το όραμα της παράταξης για την επόμενη μέρα

Συνέντευξη στον Μαρίνο Κ. Γράψα

 Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η παράταξη «Επιμελητήριο για όλους» την επομένη ημέρα των εκλογών, αναπτύσσει σε συνέντευξή του στην «Γ», ο Αντώνης Κουνάβης.

Με τη χρόνια ενασχόλησή του στο ναυτιλιακό τομέα, ο κ. Κουνάβης, υποψήφιος στο Τμήμα Υπηρεσιών, ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της νέας παράταξης, εκτιμώντας ότι τα μέλη του Επιμελητηρίου θα δώσουν με την ετυμηγορία τους, το «πράσινο φως» για μια νέα επιμελητηριακή αρχή, βασισμένη σε τρεις άξονες: Ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία.

Παράλληλα θεωρεί ότι το έργο της απερχόμενης διοίκησης είναι σχετικά μικρό και με περιορισμένο αριθμό αποδεκτών, ενώ υπογραμμίζει ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και το λιμάνι της Πάτρας, να καταστεί πόλος έλξης της κρουαζιέρας.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

-Η παράταξή σας, «Επιμελητήριο για όλους», πώς οραματίζεται  το ρόλο του Επιμελητηρίου;

Το όραμά μας καταγράφεται συνοπτικά στον τίτλο του συνδυασμού μας. Οραματιζόμαστε ένα Επιμελητήριο που θα έχει ανοικτές τις πόρτες του σε όλους, που θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του και στην υποστηρικτική συνδρομή του όλα, ανεξαιρέτως, τα μέλη. Και όταν λέμε όλα τα μέλη, εννοούμε όλα τα μέλη. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

-Υποστηρίζετε ότι ο κύκλος της απερχόμενης διοίκησης κλείνει και της καταλογίζετε πολλά αρνητικά. Μήπως αυτή η κριτική είναι ισοπεδωτική και παραβλέπετε και τα όποια θετικά του παρελθόντος;

Σε καμία περίπτωση δεν ασκούμε μια ισοπεδωτική κριτική, ούτε μηδενίζουμε το έργο της απερχόμενης διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαϊας. Δεν υποστηρίζουμε ότι δεν έκανε τίποτα. Απλώς, θεωρούμε ότι το έργο της είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να κάνει, και πάντως με περιορισμένο αριθμό αποδεκτών. Κακά τα ψέματα, τα περισσότερα μέλη δεν επωφελήθηκαν από τις δράσεις της.

-Σε ποιο σημείο βρίσκεται η επιχειρηματική προοπτική στην Αχαΐα και τι πρέπει ν’ αλλάξει κατά την άποψή σας;

Η Αχαΐα δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα, που θέλει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης να βρίσκεται στο ναδίρ και να προσπαθεί να αναπτυχθεί κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της υπερφορολόγησης και της μη παροχής κινήτρων για την προώθηση επενδύσεων.

Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα η άποψη που θέλει την επιχειρηματικότητα να βρίσκεται υπό διωγμόν.

Ως νομός έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε, όπως η γεωγραφική μας θέση που είναι κομβική για την προσέλκυση ενός σταθερού τουριστικού ρεύματος.

Όμως, ό,τι μπορούμε να πετύχουμε θα το καταφέρουμε μέσα από τη σύμπλευση των παραγωγικών δυνάμεων μας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα δρομολογηθούν παράλληλα και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία μας. 

 

-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθείτε και ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στα μέλη του Επιμελητηρίου λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες;

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούμε, ως Επιμελητηριακή Αρχή είναι τρεις: Ισότητα, διαφάνεια, αξιοκρατία. Σε ό, τι μας αφορά, πρόκειται για απαρέγκλιτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές, πάνω στις οποίες εδράζεται η φιλοσοφία του συνδυασμού μας.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας είναι να προσέλθουν στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου στις κάλπες. Να διαμορφώσουν με την ψήφο τους, στηρίζοντας το συνδυασμό μας, τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό Επιμελητήριο που θα είναι πραγματικά για όλους.

 

Τουρισμός: Προνομιακό επίπεδο για ανάπτυξη

-Ποιος είναι ο τομέας του Επιμελητηρίου, ο οποίος κατά την άποψή σας είναι η αιχμή του δόρατος για την τοπική αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη;

Ως συνδυασμός πιστεύουμε πως ο τομέας του τουρισμού μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την τοπική οικονομία. Όπως σας προανέφερα, η γεωγραφική θέση μας είναι κομβική. Απέχουμε μιάμιση ώρα από τρεις εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας: την Ολυμπία, τους Δελφούς και την Επίδαυρο.

Προσθέστε και την εμβληματική παρουσία της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, μέσω της οποίας οι επισκέπτες μας μπορούν να μεταβούν στη Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι, δύο πανέμορφες ιστορικές κωμοπόλεις, για να αντιληφθείτε κι εσείς γιατί σε συνδυασμό με το Αίγιο, τα Καλάβρυτα και βεβαίως τα αξιοθέατα της Πάτρας, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα προνομιακό επίπεδο για την ανάπτυξή μας.

 

-Είστε υποψήφιος στο τμήμα Υπηρεσιών. Τι καινούργιο θέλετε να προσφέρετε  στον φορέα στην επόμενη θητεία;

Μέσα από την επαγγελματική ενασχόλησή μου με τον ναυτιλιακό τομέα και κατ’ επέκταση τον τουρισμό, θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε το λιμάνι της Πάτρας να καταστεί πόλος έλξης για τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

Πρόκειται για ένα στόχο που θεωρώ προσωπικά απολύτως εφικτό.

επιστροφή στην κορυφή