Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 face book twitter you tube

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Κ. Λογαρά- «Μ’ αρέσει η μυρωδιά της»

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Κ. Λογαρά- «Μ’ αρέσει η μυρωδιά της»

 

Μια συζήτηση για την Πάτρα με τίτλο «Μ’ αρέσει η μυρωδιά της» και αφορμή ένα από τα πιο εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που έχουν γραφτεί για την πόλη διοργανώνεται αύριο στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου «Το Δόντι» (Φιλοποίμενος 36-42).

Τα «Σάββατα δίχως μύθο» του Κώστα Λογαρά που επανεκδόθηκε από το Δόντι στις αρχές του 2017, θα αποτελέσουν τη βάση για τη συζήτηση του συγγραφέα με δύο νέους επιστήμονες της πόλης και την ανάγνωση κειμένων από δύο ξεχωριστούς ηθοποιούς.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας και ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ κείμενα από τα «Σάββατα δίχως μύθο» θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Κατσανδρή και Δημήτρης Καραμπέτσης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Το βιβλίο«Σάββατα δίχως μύθο» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 και επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις «ΤοΔόντι» σε μια σύγχρονα σχεδιασμένη έκδοση που περιλαμβάνει εικαστικές δημιουργίες 22 καλλιτεχνών με την επιμέλεια της Λιάνας Ζωζά.

Τα «Σάββατα δίχως μύθο» αποτελούν την πιο χαρακτηριστική λογοτεχνική αποτύπωση της Πάτρας από έναν συγγραφέα που τη ζει, την αγαπά και τη σχολιάζει με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας γι’ αυτήν έναν ξεχωριστό μύθο που παραμένει, τριάντα σχεδόν χρόνια μετά, ανεξίτηλος.

Χωρίς υπερβολές και εντάσεις, αλλά με διεισδυτική και λυρική ματιά, ο Λογαράς χαρίζει στην Πάτρα μια ξεχωριστή περιπλάνηση στα ίχνη της ιστορίας της, στα σημάδια των σύγχρονων κατοίκων της, στους δρόμους και τις φωνές της πόλης.

επιστροφή στην κορυφή