Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου

Μια βραδιά με βιβλία και μουσική στο Μέγαρο Πραπόπουλου

Μια γιορτή αφιερωμένη στο σινεμά, με παρουσίαση βιβλίου και μουσική διοργανώνεται την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας.

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Κινηματογραφικά σχόλια» τουΠαναγιώτη Καρώνη (εκδ. Το Δόντι) από τον συγγραφέα Βασίλη Λαδά, ενώ παράλληλα θαδιατίθενται σε τιμές προσφοράς βιβλία για τον κινηματογράφο, καθώς και εκδόσεις καιαναμνηστικά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ, σόουλ και κινηματογραφικής μουσικής με τουςΔημήτρη Στεφανόπουλο (πιάνο) και Φανή Τσαϊλάκη (φωνή).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις – βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» και το «Bizarre café» πουεδρεύουν στο Μέγαρο Πραπόπουλου και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σύμπραξη πουαναμένεται άμεσα να επαναληφθεί.
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα κείμενα του βιβλίου, γραμμένα από τον Παναγιώτη Καρώνη για 127 ταινίες από την παγκόσμιακινηματογραφική παραγωγή του τελευταίου μισού αιώνα, δεν πρέπει να εκληφθούν ως κριτικές,αλλά ως σχόλια –κινηματογραφικά και όχι μόνο– μια και φέρουν την υπογραφή ενός μη ειδικού,με την έννοια του μη φέροντος καμία περγαμηνή. Αυτό που απασχολεί τον συγγραφέα τους είναιη θεματική της ταινίας και οι προεκτάσεις της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η θεματική αυτή άγγιζεπροβλήματα σύγχρονα, μα και πολυσυζητημένα παλαιότερα.
Ο Παναγιώτης Καρώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νεστάνη της Αρχαίας Μαντινείας τηςΑρκαδίας. Παρακολούθησε ένα πενταετή κύκλο μαθημάτων στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμουτης Πάτρας με δάσκαλο τον Θανάση Μακρή και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη καιμε διευθύντρια του εργαστηρίου την Κλεοπάτρα Δίγκα. Έχει υπογράψει σκηνικά για το θέατρο και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων και αφίσες.Άρθρα του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε έντυπακαι ηλεκτρονικά μέσα. Ζει, ζωγραφίζει και γράφει μεταξύ της Νεστάνης και της πόλης τωνΠατρών. Από το Δόντι έχουν κυκλοφορήσει πέντε παραμύθια σε δική του εικονογράφηση, καθώςκαι τέσσερις λαογραφικές μελέτες.

επιστροφή στην κορυφή