Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 face book twitter you tube

Σουφλέ με Grand Marnier

Σουφλέ με Grand Marnier

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

140ml γάλα

1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας αλεύρι

2 κουτ. σούπας γάλα κρύο

40ml Grand Marnier

5 κρόκους αβγών

3 ασπράδια αβγών

1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη

2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας

1 γεμάτη κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε καλά το 140ml γάλα σε μικρό σκεύος. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα. Ρίχνετε στο μίγμα το ζεστό γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ενσωματώνετε το λικέρ. Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στην κρέμα. Βουτυρώνετε το σκεύος, το πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μεταφέρετε το μίγμα. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk