Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 face book twitter you tube

Λαχανικά με κάρι

Λαχανικά με κάρι

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. μπρόκολο

4 καρότα

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

200 γρ. μανιτάρια

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας κάρι

1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κουτ. σούπας αρακάς κατεψυγμένος

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας ή ζωμός λαχανικών

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε λωρίδες. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Κόβετε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και το κάρι για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και το τζίντζερ και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το γάλα καρύδας, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά, γιατί πρέπει να είναι λίγο «αλ ντέντε». Τέλος, τα πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι και γιαούρτι, ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και γλυκιά πάπρικα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λαχανικά με κάρι, για να φτιάξετε παστίτσιο με λαζάνια. Θα κάνετε εναλλάξ στρώσεις με λαζάνια και λαχανικά μέσα σε ένα πυρίμαχο ταψί και θα ψήσετε το φαγητό στον φούρνο, αφού πρώτα το περιχύσετε με ζωμό λαχανικών.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk