Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 face book twitter you tube

Ζυγούρι με κριθαράκι στη γάστρα

Ζυγούρι με κριθαράκι στη γάστρα

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κιλά μπούτι από ζυγούρι*, σε μερίδες

1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

1 φύλλο δάφνης

1 μεγάλη ντομάτα ώριμη, χωρίς φλούδα, τριμμένη

1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

500γρ. κριθαράκι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε καλά το λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του κρέατος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την κανέλα, τη δάφνη, τη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνετε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κρέας, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 30 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα, 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Προσεκτικά βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε μια γάστρα. Μετράτε και ρίχνετε στη γάστρα περίπου 1.250ml σάλτσα από την κατσαρόλα (υπολογίζετε 1:2,5 τα ζυμαρικά-υγρά). Ανακατεύετε μέσα το κριθαράκι και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να μελώσει. Αν χρειάζεται συμπληρώνετε με λίγο επιπλέον ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνετε για 2-3 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρετε.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk