Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 face book twitter you tube

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και σάλτσα γιαουρτιού

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και σάλτσα γιαουρτιού

    

Υλικά (για 4 άτομα)

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο

3 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια

1 λεμόνι

4 μπούτια κοτόπουλου, κομμένα στη μέση

25 πατάτες baby, κομμένες στη μέση

1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο στα 4

2 κεφάλια σκόρδου, κομμένα στη μέση

4 κουτ. σούπας βούτυρο

2 φλιτζάνια τοματίνια

¼ φλιτζανιού γιαούρτι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, ξύσμα και χυμό από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο, τις πατάτες, το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το μίγμα του ελαιολάδου. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στον αέρα. Στρώνετε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά από το μπολ. Βάζετε μέσα και τα κεφάλια σκόρδου που έχετε κόψει στη μέση, με το κόψιμο να κοιτάει τον πάτο του ταψιού και τα κομμάτια του βουτύρου. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζετε τα τοματίνια, περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατίζετε. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά ψησίματος του κοτόπουλου, προσθέτετε και τα τοματίνια στο ταψί και ψήνετε για άλλα 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να ψηθεί καλά εσωτερικά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Βγάζετε τα σκόρδα και πιέζετε το εσωτερικό τους στον πολυκόφτη μαζί με λίγα υγρά από το ταψί, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και μερικά από τα ψημένα τοματίνια. Σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk