Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 face book twitter you tube

Χυλοπίτες ογκρατέν με ψητές τομάτες και μοτσαρέλα

Χυλοπίτες ογκρατέν με ψητές τομάτες και μοτσαρέλα

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. χυλοπιτάκι, βρασμένο αλ ντέντε

4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση

300γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη

150γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο, τριμμένο

½ ματσάκι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

λίγο ελαιόλαδο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί και βάζετε εκεί τα κομμάτια της τομάτας (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω). Μοιράζετε την τριμμένη παρμεζάνα (ή το κεφαλοτύρι) σε κάθε κομμάτι τομάτας και από επάνω, μοιράζετε τα 150γρ. μοτσαρέλας. Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρετε τις ψημένες τομάτες σε μια πιατέλα. Αδειάζετε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το βρασμένο χυλοπιτάκι και το απλώνετε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στρώνετε τις μισές ψημένες τομάτες και σκεπάζετε με το υπόλοιπο χυλοπιτάκι. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες τομάτες και πασπαλίζετε με το άλλα 150γρ. μοτσαρέλα. Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο καιρός σήμερα (3/7) Τα ζώδια σήμερα(4/7) »
επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk