Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 face book twitter you tube

Συνταγές: Αγιορείτικα γεμιστά από τον Μοναχό Νικήτα

Συνταγές: Αγιορείτικα γεμιστά από τον Μοναχό Νικήτα

Αυτή η αγιορείτικη συνταγή για γεμιστά «ορφανά» θα σας κερδίσει σίγουρα μέσα από την απλότητά της.

Την μοιράστηκε μαζί μας ο μοναχός Νικήτας και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Μυρωδάτα γεμιστά, χωρίς κιμά φυσικά μιας και οι μοναχοί απέχουν από το κρέας. Ένα άκρος καλοκαιρινό και  αγαπημένο λαδερό φαγητό, μαγειρεμένο με τον παραδοσιακό αγιορείτικο τρόπο.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα αγιορείτικα γεμιστά είναι:

8 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
3 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
3 πιπεριές
4 κρεμμύδια τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
1 μελιτζάνα καθαρισμένη από τη φλούδα και ψιλοκομμένη
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Επί το έργον:

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι την μέση και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια των γεμιστών με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στον φούρνο ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

*Από το βιβλίο «Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές» του Μοναχού Νικήτα Αγιορείτη
Πηγή: mounathos – eshop.com

επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk