Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 face book twitter you tube

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 αβγά

1 νεροπότηρο γάλα πλήρες

500 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες

500 γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

200 γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα

150 γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο. Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και τον δυόσμο. Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα ζώδια σήμερα(1/10) «Συστημένο γράμμα» »
επιστροφή στην κορυφή

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την εξατομίκευση της παρουσίασης των διαφημίσεων που βλέπετε κατά τη χρήση αυτού του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk