Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Η INTERAMERICAN για τον οικονομικό αλφαβητισμό παιδιών και εφήβων

Η INTERAMERICAN για τον οικονομικό αλφαβητισμό  παιδιών και εφήβων

Το βιβλίο «Προγραμματίζοντας το Μέλλον μας!», του καθηγητή Χρηματοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και προέδρου του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νίκου Φίλιππα, παρουσιάζει η INTERAMERICAN, ως χορηγός της έκδοσης.

 

Στο πλαίσιο της εταιρικήςυπευθυνότητας και της οργανωμένης υποστήριξης της εκπαίδευσης τωνπαιδιών περί τα οικονομικά, ώστε να κατανοήσουν όρους και αξίες και ναβελτιώσουν τη διαχειριστική ικανότητά τους για το χρήμα, η εταιρείαοργανώνει την Πέμπτη 27 Ιουλίου σχετική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο ElectraMetropolis Athens (Μητροπόλεως 15) στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, έκδοση που υποστηρίζει ηINTERAMERICAN, με στόχο την ανάπτυξη χρηματοικονομικής αντίληψης καιγνώσης -που συνδέονται και με την ασφαλιστική συνείδηση- καθώς έχουνπροηγηθεί οι εκδόσεις «Προστατέψτε τα χρήματά σας» του Μαρκ Φιορεντινό(2012), για την ενημέρωση των επενδυτών κατά την περίοδο της κρίσης και«Αποταμιεύοντας για το Μέλλον μας» του Νίκου Φίλιππα (2015), το πρώτοτης σειράς για τις ηλικίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νέο βιβλίοαπευθύνεται στις ίδιες ηλικίες.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, θα μιλήσουν -εκτός του συγγραφέα- και οιΤζίνα Θανοπούλου, Ed.M., M.A. Harvard University -συμβουλευτική/εκπαιδευτική ψυχολόγος, Όλγα Μπορνόζη, διευθύνουσασύμβουλος της Capital Link, Γιάννης Περλεπές, γενικός διευθυντής τηςεφημερίδας «Ναυτεμπορική» και Μάρκος Φραγκουλόπουλος, αναπληρωτήςγενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing INTERAMERICAN.Tο θέμα του χρηματοικονομικού αλφαβητισμού, με έμφαση στις σχολικέςηλικίες, αποτελεί προτεραιότητα στις κοινωνικές και εκπαιδευτικέςπρωτοβουλίες της INTERAMERICAN, με υποστήριξη αναλόγων εκδόσεων καισυνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθώς καιως αντικείμενο έρευνας του INTERAMERICAN Research Center, πουλειτουργεί από τo 2016.

επιστροφή στην κορυφή