Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Οι «Γέφυρες» άλλαξαν, ομόρφυναν και συνεχίζουν να ενώνουν ανθρώπους!"

Οι «Γέφυρες»  άλλαξαν, ομόρφυναν  και συνεχίζουν να ενώνουν ανθρώπους!"

Aνοιξε τις πύλες του το ανανεωμένο  καφέ «Γέφυρες»  στην οδό Πατρέως 86. Η αρχιτέκτονας, Τατιάνα Δήμου, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας του γραφείου της i_ARCHiTECT, ανέλαβε αφιλοκερδώς το σχεδιασμό, τη μελέτη και την επίβλεψη της ανακαίνισης δημιουργώντας ένα φωτεινό, δροσερό, γεμάτο χρώμα, φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον.

 

Τόσο ο εσωτερικός όσο και ο εξωτερικός χώρος ανασχεδιάστηκαν, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το καφέ Γέφυρες. Η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση ArtinProgress και ο εικαστικός, Κλεομένης Κωστόπουλος ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των mossgraffiti στην αυλή του καφέ!

"Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα γινόταν πραγματικότητα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, χωρίς ακόμη μία σημαντική συνεισφορά της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η οποία σταθερά στηρίζει όλους εμάς, τους φορείς - μέλη της Ε.Κ.Φ. «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ» για να μένουμε όρθιοι και να εκπληρώνουμε το χρέος που έχει κάθε ενεργός πολίτης έναντι του κοινωνικού συνόλου. Σημαντική επίσης ήταν η προσφορά των παρακάτω επιχειρήσεων που προσέφεραν δωρεάν υλικά και τεχνογνωσία για να γίνει πραγματικότητα η ανακαίνιση:

ΜΑΧΡΩ Α.Ε. (ΒΙ. ΠΕ. Πατρών)  για τα χρώματα που μας προσέφεραν

ΞΥΛΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Γλαύκου 96, Κρύα Ιτεών,  Πάτρα) για τα ξύλα που μας προσέφεραν 

ΦΥΤΩΡΙΟ AGROSIV (Πανεπιστημίου 477, Πάτρα) για τα φυτά που μας προσέφερε

•STEELMAXenergy (Επιδαύρου 9, Νίκαια Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για την κατασκευή της επιγραφής

IDEOFOS (Μαιζώνος 305, Πάτρα) για την εκτύπωση αυτοκόλλητου

 Αλλά και το κατάστημα PRAKTIKER(Ακτή Δυμαίων 56-58, Πάτρα)  για την έκπτωση στα προϊόντα που μας προμήθευσαν. Θερμά ευχαριστούμε τον αλουμινοκατασκευαστή, Θεόδωρο Πογιατζή αλλά και τον γραφίστα,  Δημήτρη Κωστόπουλο (Vox Pop Creative, Αγ. Νικολάου 109,) για τη δημιουργία του νέου λογότυπου, των καταλόγων και τον σχεδιασμό της επιγραφής.Για τις ανάγκες της ανακαίνιση κινητοποιήθηκανδεκάδες μέλη του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας για 7 μέρες -από το πρωί μέχρι το βράδυ- δίνοντας την ψυχή τους όλη… Ειδικότερη μνεία στα μέλη Ιωάννη Χαραμίδη και Διονύσιο Σπάθαρη που εργάστηκαν σκληρά για τον κοινό σκοπό. Σας περιμένουμε στον ανανεωμένο μας καφέ!Οι «Γέφυρες»  άλλαξαν, ομόρφυναν  και συνεχίζουν να ενώνουν ανθρώπους!", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το καφέ «Γέφυρες»  είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Πληθυσμών, όπου εργάζονται άτομα με πρόβλημα ψυχικής  υγείας. Άρχισε τη λειτουργία του στις 9 Οκτωβρίου 2016 ενώ η δημιουργία και ο εξοπλισμός του, πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Συνδέσμου VINCI.

Φωτογραφίες: Ευθύμιος Κούστας, Γιώργος Κυλπάσης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

cafe gefires 20

cafe gefires 16 1

cafe gefires 15

επιστροφή στην κορυφή