Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Ανανέωση της εμπιστοσύνης των Μετόχων στην INTERAMERICAN

Ανανέωση της εμπιστοσύνης  των Μετόχων στην INTERAMERICAN

Την καθιερωμένη, ετήσια επίσκεψή του στην INTERAMERICAN πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου ο WillemvanDuin. Ο πρόεδρος της ACHMEA, μητρικής της ελληνικής εταιρείας, βρέθηκε στη χώρα μας για μια ενημερωτική συνάντηση με τα ηγετικά στελέχη της INTERAMERICAN, μαζί με τους MichelLamie, νέο CFO και RobertOtto από το Δ.Σ. της ACHMEA, καθώς και τον Uco Vegther, επικεφαλής του Διεθνούς Τομέα και προέδρου της INTERAMERICAN.

 

Τα στελέχη επισκόπησαν θέματα προτεραιότητας στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας και του μετασχηματισμού της εταιρείας. Ήταν η πρώτη συνάντηση του προέδρου και των στελεχών της ACHMEA με τη νέα ομάδα ηγεσίας της INTERAMERICAN, που χαρακτηρίζεται από την παρουσία νέων προσώπων σε κομβικές θέσεις: του Γιάννη Καντώρου, διευθύνοντος συμβούλου, του BesimJawad, γενικού διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών και του Τάσου Ηλιακόπουλου, γενικού διευθυντή πωλήσεων και marketing. Oι θεματικές παρουσιάσεις και συζητήσεις που αναπτύχθηκαν, αφορούσαν:

  • στο ελληνικό οικονομικό τοπίο, την ελληνική ασφαλιστική αγορά και την INTERAMERICAN σήμερα,
  • το νέο όραμα - τον προσανατολισμό και την επιχειρησιακή στρατηγική της εταιρείας,
  • το μέλλον στην πράξη με παρουσίαση, από τις ομάδες του AcceleratorProgram της εταιρείας, παραδειγμάτων ανάπτυξης και υλοποίησης καλών ιδεών, καθώς και της εμπλοκής των ομάδων Agile, με γνώμονα την καινοτομία.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με συσκέψεις ομάδων για τους τομείς των ασφαλίσεων υγείας (W. vanDuin, Γ. Καντώρος, Γ. Βελιώτης και η ομάδα υγείας) των γενικών ασφαλίσεων (R. Otto, Β. Jawad και η ομάδα των γενικών) και των οικονομικών (M. Lamie, M. Hargas και η ομάδα της γενικής διεύθυνσης οικονομικών). Καταληκτικά, ο WillemvanDuin εξέφρασε και πάλι τη μακρόχρονη δέσμευση των Μετόχων της ACHMEA για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και τη σταθερή εμπιστοσύνη, με την οποία η διοίκηση της μητρικής εταιρείας περιβάλλει τη διοίκηση της INTERAMERICAN, ενθαρρύνοντάς την στην προσπάθεια υλοποίησης της αποστολής της να δημιουργεί για το πελατειακό κοινό της προϋποθέσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής, με περισσότερη ασφάλεια, διάρκεια και υψηλή φερεγγυότητα.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα των εμπορικών δραστηριοτήτων, η INTERAMERICAN φιλοδοξεί έως και το 2022 να ξεπεράσει, σε ετήσια βάση, την παραγωγή των 500 εκατ. σε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, επιτυγχάνοντας αύξηση του μεριδίου αγοράς σε όλους τους τομείς ασφάλισης: στην υγεία, τη ζωή, τον κλάδο οχημάτων και τους λοιπούς κλάδους γενικών ασφαλίσεων. Επίσης, η εταιρεία στοχεύει εντός της πενταετίας να διπλασιάσει τους ενεργούς συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων tiedagency, υλοποιώντας το σχέδιο ανάπτυξης “Genesis”.
Σε οικονομικό επίπεδο, η INTERAMERICAN στοχεύει έως και το 2022 να επιτύχει σημαντική αύξηση κερδών προ φόρων, βασιζόμενη κυρίως στο ποσοστό συνδυασμού κερδών των κλάδων ασφάλισης υγείας και οχημάτων, περιορίζοντας περισσότερο τα έξοδα διαχείρισης εκτός κλάδων ζωής και υγείας με περαιτέρω αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και δημιουργώντας νέο επιχειρηματικό περιθώριο κέρδους στον κλάδο ζωής.

emporikos syllogos patras ktirio

Φωτογραφίες:

1: Από την παρουσίαση των ομάδων του Acceleratorprogram στον WillemvanDuin: στο στιγμιότυπο ο πρόεδρος Δ.Σ. της ACHMEA με τους UcoVegter, επικεφαλής του DivisionInternational και πρόεδρο Δ.Σ. της INTERAMERICAN και Γιάννη Καντώρο, διευθύνοντα σύμβουλο της INTERAMERICAN.

2: Ομάδα έργου για την υγεία, με τον πρόεδρο Δ.Σ. της ACHMEA, WillemvanDuin και τους Γιώργο Βελιώτη, γεν. διευθυντή ζωής & υγείας και BesimJawad, γεν. διευθυντή ασφαλιστικών εργασιών INTERAMERICAN.

 

επιστροφή στην κορυφή