Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Απόψεις σχόλια

Η δεύτερη Κυριακή της Κεντροαριστεράς-Η μαζική συμμετοχή εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος-Του Ηρακλή Ρούπα

Με έκπληξη διάβασα ή και άκουσα πολλούς να ισχυρίζονται πως δεν θα έπρεπε να υπάρξει δεύτερη Κυριακή στην διαδικασία ανάδειξης του αρχηγού της παράταξης της Κεντροαριστεράς.

Περισσότερα

Στο ίδιο (κι απαράλλαχτο) έργο θεατές-Του Μαρίνου Κ. Γράψα

Όση οδύνη νιώθουν οι πολίτες από την ανείπωτη τραγωδία, που «χτύπησε» τη Δυτική Αττική,  άλλη τόση οργήαισθάνονται   για τις ευθύνες (ΟΛΩΝ), που θα αποκαλύπτονται, καθώς υποχωρούν τα λασπόνερα.

Περισσότερα

Σπυράκο όλοι είμαστε δίπλα σου!

ΑΡΘΡΟ: ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλους σας. Σήμερα δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην αγωνιστική δράση της 8ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας επηρεασμένος από τη μάχη που δίνει στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ο φίλος μου/μας, Σπύρος Αβράμης.

Περισσότερα

ΈΣΠΑ πρόγραμμα ενίσχυσης αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης-Γράφει η Εβίτα Πετροπούλου

Ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου η τελευταία περίοδος υποβολών, για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- Β΄ ΚΥΚΛΟΣ», που θα διαρκέσει για λίγες μόνο ημέρες, καθώς η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00.

Περισσότερα

Τέλος εποχής, αρχή ανατροπής

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΑ (*)

Κάνοντας  μία αποτίμηση τώρα εν ψυχρώ  των αποτελεσμάτων των τελευταίων εκλογικών διαδικασιών χωρίς αγκυλώσεις, φόβους, πάθη και υστεροβουλίες γίνεται από όλους  πλέον αντιληπτό ότι ο κύκλος του πάλαι ποτέ παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ κλείνει.

Δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών ανιδιοτελών  συντρόφων  δεν υπάρχουν περιθώρια αναγέννησής του και όλες οι συνεχείς προσπάθειες δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσπάθειες αναπαλαίωσης ενός μισογκρεμισμένου σπιτιού. Πρέπει να γίνει από όλους μας αντιληπτό ότι αναζωογόνησις–αναγέννησις με παμπάλαια υλικά, όσες φορές και αν επιχειρηθεί είναι αδύνατο να πετύχει.

 Όσοι προσδοκούν ή επιθυμούν μία αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ οφείλουν πλέον να αντιληφθούν ότι με ουτοπίες και ψευδαισθήσεις χτίζουν στην άμμο.

Σήμερα άρχεται μία νέα περίοδος για την χώρα, η οποία καθιστά επιβεβλημένη την ανάγκη ανασύστασης μιας νέας πραγματικής, ρεαλιστικής και όχι ψευδεπίγραφης Κεντροαριστεράς.

Οι  πάλαι ποτέ  εποχές των παρωχημένων κομματικών δομών, οι λογικές των ομάδων και των φατριών αποτελούν παρωχημένες – αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος. Όλα αυτά έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με όλους τους κομματικούς σκελετούς και τις κομματικές καρέκλες.

Σήμερα η κοινωνία έχει αλλάξει και έχει απορρίψει οριστικά όλους τους φθαρμένους κομματικούς μηχανισμούς.

Η μόνη λύση η οποία διαφαίνεται είναι η αναζήτηση μιας νέας φυσιογνωμίας, μιας νέας πολιτικής έκφρασης μέσα στο χώρο της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας. Βεβαίως, αυτό το νέο έχει βρεθεί και σήμερα είναι μπροστά μας, ξεκίνησε σαν ένα μικρό ρυάκι, έγινε χείμαρρος και τώρα ορμητικό ποτάμι που παρασέρνει όλα τα «παλιά»στο πέρασμά του. Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι, ότι άρχισε η ολική ανατροπή που πραγματικά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία περιμένει εναγωνίως. Προσδοκά λοιπόν, αυτή η επιθυμία της για ανατροπήνα μετουσιωθεί σε πράξη και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν.

(*) Ο Κωνσταντίνος Σκουρλάς, είναι μαιευτήρας γυναικολόγος-χειρουργός

Περισσότερα

Φώφη Γεννηματά: η πλέον αξιόπιστη επιλογή-Tου Χρήστου Οικονόμου

Ανέκαθεν οι άνθρωποι που πρόσκεινται στις δημοκρατικές δυνάμεις παγκοσμίως, συζητούσαν, αμφισβητούσαν, διαφωνούσαν, οραματίζονταν, αγωνίζονταν και τα κόμματα τα δημοκρατικά μετεξελίσσονταν.

Περισσότερα