Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Πιστεύει όσα λέει; Απόδειξη-Η άποψη της "Γ"

Πιστεύει όσα λέει; Απόδειξη-Η άποψη της "Γ"

Η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα για την δυσπιστία που είχε απέναντι στις επενδύσεις και τους επενδυτές, αφενός δεν κάνει την Ελλάδα πιο φιλική στους επενδυτές και αφετέρου δεν αποτελεί «ξέπλυμα» και όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που με κάθε τρόπο εξακολουθούν να πολεμούν τις όποιες επενδύσεις γίνονται ή μπορούν να γίνουν στην χώρα.

 

Η ιστορία των επενδύσεων στην Ελλάδα είναι μια μακριά και… πονεμένη ιστορία, όχι μόνο στα χρόνια της κρίσης αλλά και πολύ-πολύ νωρίτερα.

Εδώ στην Πάτρα, ακόμα θυμόμαστε με νοσταλγία και μελαγχολία το περήφανο βιομηχανικό παρελθόν της πόλης που όμως τινάχτηκε στον αέρα εξαιτίας των πολιτικών που έβαζαν το μικροσυμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον και προσωπικών στρατηγικών που τελικά, οδήγησαν τους πολλούς στην ανεργία και την πόλη σε μια παρατεταμένη παρακμή μετά την αποβιομηχάνισή της.

Γι’ αυτό και αν ο κ. Τσίπρας, πράγματι εννοεί όσα, άμεσα ή έμμεσα, λέει περί «στήριξης των επενδύσεων», δεν έχει παρά να κάνει τρία απλά πράγματα:

Το πρώτο είναι να αλλάξει άρδην την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα με ριζοσπαστικές πολιτικές για την μείωση της γραφειοκρατίας και την πάταξη της διαφθοράς, ώστε να τελειώνουμε μια για πάντα με τις «υπογραφές» και τις «χαρτούρες».

Το δεύτερο είναι να αλλάξει το φορολογικό σύστημα και επιδιώκοντας διακομματική συναίνεση να διαμορφώσει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, για τα επόμενα δέκα χρόνια ας πούμε.

Και το τρίτο είναι να… αλλάξει την κυβέρνηση και το κόμμα του, θέτοντας στο περιθώριο όσους μάχονται τις επενδύσεις ή υπογράφουν «με πόνο ψυχής» τις ιδιωτικοποιήσεις.

Τρία απλά πράγματα είναι, που πρέπει να τα κάνει εάν καταλαβαίνει πια ότι ανάπτυξη χωρίς νέες δουλειές δεν υπάρχει και νέες δουλειές χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, επίσης δεν υπάρχουν!

Ωστόσο, εάν επιμείνει σε διχαστικά διλήμματα του τύπου «δεξιά ή αριστερά», εάν επιθυμεί να συνεχίσει να «παίζει» με τους Εσθονούς και τα συνέδρια ή με τις πανελλαδικές και τους σημαιοφόρους, τότε προφανώς δεν εννοεί όσα δημοσίως λέει…

επιστροφή στην κορυφή