Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Καθαρή εντολή για μια νέα εποχή!- Άρθρο του Α. Γιαννακόπουλου, Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πάτρας

Καθαρή εντολή για μια νέα εποχή!- Άρθρο του Α. Γιαννακόπουλου, Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πάτρας

Τα 43α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ συμπίπτουν χρονικά με την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου ενιαίου φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς. 

Με τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη κατατεθεί, είναι φανερό πως η επιλογή της επικεφαλής  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά να ανοίξει τις διαδικασίες εκλογής από την βάση συσπειρώνει την παράταξη. Η ενωτική πολιτική, που ακολούθησε καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας της αποτέλεσε τον καταλύτη για αυτή την ελπιδοφόρα εξέλιξη. Το έναυσμα διαλόγου, που δόθηκε με δική της πρωτοβουλία στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. οδηγεί σήμερα στην ενοποίησηόλων των ρευμάτων της ελληνικής κεντροαριστεράς σε έναν φορέα. 

Με τα προτάγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής του πλούτου, να είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ η ελληνική κεντροαριστερά, πρέπει να διεκδικήσει επάξια τον ιστορικό της ρόλο.Ποτέ ξανά η πρόκληση δεν ήταν μεγαλύτερη. Η ελληνική κοινωνία, που αντιμετωπίζει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και απειλείται από τις αντιλαϊκές προτάσεις της ΝΔ, είναι καιρός να δει μια συνετή, φιλολαϊκή κυβερνητική πρόταση, που θα θέτει ως προτεραιότητα τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες, τους μη προνομιούχους της εποχής μας, αλλά και θα περιγράφει τον εθνικό στόχο για τον επαναπατρισμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έφυγαν από την χώρα.

Η Φώφη Γεννηματά από την αρχή της θητείας της έριξε το βάρος στην δημιουργία μιας τέτοιας ατζέντας. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προσεγγίσει κοινωνικές ομάδες που μας είχαν γυρίσει την πλάτη. Με  ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα  των αγροτών, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τα εκπαιδευτικά ζητήματα πέτυχε την ανάκτηση του προοδευτικού στίγματος του κόμματος μας.

Οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας θα της δώσουν μια καθαρή εντολή συνέχισης αυτής της πολιτικής επιλογής, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στο πολιτικό σύστημα και την χώρα. Ενωμένοι προχωράμε για μια νέα εποχή!

Ανδρέας Γιαννακόπουλος,

Χημικός-Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Πάτρας

επιστροφή στην κορυφή