Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Έφυγε σήμερα, Παρασκευή, από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος και νοσηλευόταν εδώ και έναν μήνα και παραπάνω, στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», χτυπημένος από τον καρκίνο.

Διαβάστε ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Άγιος Σάββας:

«Σήμερα και ώρα 14.25μμ έφυγε από την ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης.

Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. " Ο Άγιος Σάββας" όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.

Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η είδηση του θανάτου του, έγινε γνωστή πριν από λίγο, από την εκπρόσωπο της οικογένειας του Στάιη Ψάλτη, δημοσιογράφο, Μαίρη Βιντιάδου, που έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Δυστυχώς ο Στάθης μας δεν είναι πια κοντά μας. Ξεκίνησε για το μεγάλο του ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων». 

Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη (γεν. 1973). Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια. Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς. Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!». Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου. Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Φιλμογραφία

Έτος       Ταινία                         Ρόλος

1990       Ο εραστής                Στάθης Μπιρμπιτσόλης

1989       Απαγωγή στα τυφλά   Στάθης Καραπίδας

1989       Και δειλός και τολμηρός  Μάρκος Τρέμουλας

1989       Ο πανταχού παρών           Λάζαρος Λαζάρου

1989       Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα  Στάθης Ξετρύπης

1989       Τρελάδικο πολυτελείας                 Στάθης Ξετρύπης

1988       Ο καβαλάρης των F.M. Stereo Στάθης Παπαστάθης

1988       Ακαταμάχητος πιλότος Αλέξης Τόμπρας

1988       Ένας αλλά Λέων Στάθης Φρουτάκης

1988       Ξενοδοχείο Kastri Τιμόλαος Χατζητιμολάου

1988       Ο μεγάλος παραμυθάς Χαρίλαος Καραπαύλος

1987       Οι κυβερνήσεις πέφτουνε... αλλά ο Ψάλτης μένει Κάλχας / (υπεύθυνος) / Μάρκος / «αλεξιπτωτιστής» / Μήτσος

1986       Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Στάθης Τιμόπουλος

1986       Ράκος Νο14 και ο πρώτος μπουνάκιας Ηρακλής Σπίνος

1986       Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Πίπης Παρλαπίπας

1985       Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω Μιχάλης Βίδας

1985       Ο ταξιτζής μας Άλκης (τηλεοπτική σειρά)

1984       Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Στάθης

1984       Μάντεψε τι κάνω τα βράδια Κοσμάς Παπακοσμάς

1983       Καμικάζι αγάπη μου Στάθης Σγουρός

1983       Πέστα βρωμόστομε Στάθης Χρυσοστόμου / πατέρας Στάθη / μητέρα Στάθη / παππούς Στάθη (στο κάδρο)

1982       Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές) Στάθης Κουμπάρης

1982       Και ο Πρώτος Ματάκιας               Σίμος Αυτιάς

1982       Τα σαΐνια Σίσυφος

1981       Είσαι στην ΕΟΚ... μάθε για την ΕΟΚ Τηλεπαρουσιάστρια

1981       Πάμε γιά καφέ;! «Τσίμπλας»

1981       Τα καμάκια Ορφέας

1981       Τροχονόμος Βαρβάρα Αχιλλέας Ταλαίπωρος / Βαρβάρα Ταλαίπωρου / πατέρας Ταλαίπωρος

1980       Γεύση από Ελλάδα          Συνταξιούχος

1980       Ο Κώτσος στην ΕΟΚ        Απόψηλος, υπάλληλος Δήμου

1980       Ο παρθενοκυνηγός        Μάνος Μπιλάλης

1980       Ο ποδόγυρος     Ηρακλής

1979       Οι φανταρίνες  Ανθυπασπιστής-εκπαιδευτής

1979       Τα παιδιά της πιάτσας  Τηλέμαχος

1972       Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα               Κοσμηματοπώλης

Συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος       Τίτλος σειράς    Κανάλι

2006       Αν μ'αγαπάς      ALPHA

1994       Καλημέρα Ζωή ΑΝΤ1

1993       Τμήμα ηθών       ΑΝΤ1

1980       Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα          ΕΡΤ

1979       Ο Συμβολαιογράφος     ΕΡΤ

1978       Η τύχη της Μαρούλας   ΕΡΤ

1973       Οι έμποροι των εθνών   ΕΙΡΤ

Θεατρικές παραστάσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος       Τίτλος   Είδος

2015-2016 Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους                Επιθεώρηση

2013       Μέρκελ έτοιμη για φόλα             Επιθεώρηση

2012       Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια            Επιθεώρηση

2011       Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα Επιθεώρηση

2010       Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;  Επιθεώρηση

2009       Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητό            Επιθεώρηση

2007       Νου Δού η άσχημη          Επιθεώρηση

2007       Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη          Επιθεώρηση

Τα παπα...τσουνάμια    Επιθεώρηση

2005       Τα θέλει ο Κολοτράβας μας        Επιθεώρηση

2002       Παπουτσωμένη Ντόρα Επιθεώρηση

2006       Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες      Επιθεώρηση

2005       Κότες    Επιθεώρηση

2002       Άρμεγε Ευρώ και κούρευε συντάξεις     Επιθεώρηση

1998-1999            Πινόκιο                Επιθεώρηση

1998       Έλληνες είστε και φαίνεστε        Επιθεώρηση

1996       Εμπρός προς τα πίσω     Επιθεώρηση

1995       Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα Επιθεώρηση

1994       Βάτραχοι             Αρχαία κωμωδία

1993       Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη    Επιθεώρηση

1987       Καμπαρέ Ελλάς                Επιθεώρηση

επιστροφή στην κορυφή