Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Έκθεση της Ηρ. Νικοπούλου στο Πολύεδρο

Έκθεση της Ηρ. Νικοπούλου στο Πολύεδρο

Έκθεση ζωγραφικής της Ηρώς Νικοπούλου αρχίζει την Τρίτη 25 Απριλίου 8 το βράδυ στο «Πολύεδρο». Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει δουλειά της στην Πάτρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 13 Μαΐου.

 

Η Ηρώ Νικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου κατοικεί και εργάζεται. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με τον Νίκο Κεσανλή και τον Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με τον Γιώργο Ζιάκα. Έχει κάνει έντεκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και πολλές ομαδικές στο εξωτερικό.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές (Συλλογή έργων της Βουλής των Ελλήνων, Συλλογή Βορρέ, Συλλογή Νίκας, Συλλογή Υπουργείου Δικαιοσύνης, Συλλογή Εθνικής Τράπεζας, Συλλογή Ο.Σ.Ε. κ.ά.).

Παράλληλα ασχολείται με την λογοτεχνία. Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές, ένα μυθιστόρημα και τρεις συλλογές διηγημάτων. Το τελευταίο βιβλίο της «Ασφαλής πόλη» με διηγήματα, από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδη», παρουσίασαν στο «Πολύεδρο» τον Οκτώβριο, στον κύκλο εκδηλώσεων «Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο», η Κατερίνα Κωστίου, η Μαρία Ψάχου και η Ανθή Ψάχου.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη σε τέσσερα διεθνή φεστιβάλ ποίησης: Τουρκία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κροατία.

Ποιήματα και διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο και έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ρωσικά, Ισπανικά, Τουρκικά και Κροατικά.

επιστροφή στην κορυφή