Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Η τιμωρία των εκπαιδευτικών-Γράφει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Η τιμωρία των εκπαιδευτικών-Γράφει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή. Από τις 4.844 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν μόνο  528, δηλαδή ποσοστό μόλις 10,9%! Το ποσοστό ικανοποίησης των φετινών μεταθέσεων είναι το δεύτερο χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών μετά το περσινό 8,78%. Δυστυχώς, η απογοήτευση και η αγανάκτηση είναι έκδηλη στους περισσότερους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που είχαν υποβάλει αίτηση μετάθεσης, εφόσον οι 9 στους 10 δε μετακινήθηκαν.

 

Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ενώ τα οργανικά κενά χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν, αφού δε γίνονται μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι αιτήσεις μετάθεσης των συναδέλφων που ικανοποιούνται, αντίθετα περιορίζονται. Η Διοίκηση για άλλη μια φορά απέκρυψε τα πραγματικά κενά, προκειμένου να είναι αρεστή στην πολιτική ηγεσία. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μένουν κενές οργανικές θέσεις δασκάλων στην Αχαΐα (φέτος μένουν 27 κενές θέσεις). Αν συνυπολογίσει κανείς τα 60 οργανικά κενά στην ειδική αγωγή, τα 22 οργανικά κενά αγγλικής γλώσσας, αλλά και τις οργανικές θέσεις που δεν έχουν συσταθεί για τις ειδικότητες εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής, γαλλικής γλώσσας και γερμανικής γλώσσας, εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως η στελέχωση των σχολικών μονάδων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα βασιστεί πάλι σε αναπληρωτές συναδέλφους. Πολλοί συνάδελφοί μας εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στις αποσπάσεις, προκειμένου να εργαστούν την επόμενη σχολική χρονιά πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους και εκεί που ζει η οικογένειά τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για άλλη μια φορά τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς. Η διοίκηση της Εκπαίδευσης αποκρύπτει τα πραγματικά οργανικά κενά. Από την αντίσταση και τη διαμαρτυρία των προηγούμενων χρόνων, τώρα εργάζεται με συνέπεια για τη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων. Είναι πραγματικά ντροπή! Τώρα, που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν πετσοκόψει τους μισθούς των εκπαιδευτικών θα έπρεπε τουλάχιστον να ικανοποιείται το αίτημα των συναδέλφων να μετατεθούν σε περιοχή κοντά στον τόπο συμφερόντων τους, εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις και όχι να γίνεται απόκρυψη των οργανικών κενών.

(*) Ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος είναι πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων και  Νηπιαγωγών Πάτρας, αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή