Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Η πρόταση Μητσοτάκη δίνει μεγάλη ανάσα στην κοινωνία-Της Αθηνάς Τραχήλη

Η πρόταση Μητσοτάκη δίνει μεγάλη ανάσα στην κοινωνία-Της Αθηνάς Τραχήλη

«Η πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή στην ελληνική κοινωνία του 0,5% του πλεονάσματος του 2016, αν τελικώς εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση, θα δώσει άμεσα μεγάλη ανάσα στο σύνολο του πληθυσμού. Πρόκειται για πρόταση απολύτως σαφής, ρεαλιστική, κοστολογημένη και εφικτή στην υλοποίηση της».

 

Αυτό επεσήμανε η πολιτευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη σε δηλώσεις της το πρωί της Πέμπτης.

Η κ. Τραχήλη, αφού χαρακτήρισε ιδιαιτέρως επαχθής για τους πολίτες την πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές, σημείωσε ότι η αδιέξοδη πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οδηγεί σ’ έναν νέο κύκλο μείωσης συντάξεων και εισοδημάτων και αύξησης φόρων, εξωθώντας την ελληνική κοινωνία ακόμη περισσότερο στην λιτότητα και στην ανέχεια.

«Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες ανακούφισης της κοινωνίας και, παράλληλα, ενθάρρυνσης νέων επενδυτικών σχεδίων ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί που γεννά η υψηλή ανεργία», είπε η κ. Τραχήλη, προσθέτοντας ότι «η πρόταση Μητσοτάκη, με απόλυτη διαύγεια δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση, τώρα, τις επόμενες μέρες ώστε να αποδοθεί , πέραν των άλλων, και δικαιοσύνη για τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Η κ. Τραχήλη στάθηκε ιδιαίτερα στο σκέλος της πρότασης που αφορά:

• Στην μείωση του ΦΠΑ αγροτικών προϊόντων από το 24% στο 13%.

• Στην μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%.

• Στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβλήθηκε στο κρασί.

«Από το πλεόνασμα του 2016 υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν αυτές οι ανακουφιστικές ρυθμίσεις», είπε η κ. Τραχήλη. Σημειώνοντας, ακόμη, ότι μεγάλη αξία έχει και η πρόταση Μητσοτάκη για χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

«Οι αποφάσεις αυτές θα έπρεπε ήδη να έχουν ληφθεί. Ας κρίνουν οι πολίτες γιατί η Κυβέρνηση δεν τις υιοθετεί», είπε η κ. Τραχήλη.    

   

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή