Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Ν.Δ.: Ευκαιρία να γυρίσει σελίδα-Του Νίκου Σουγλέρη

Ν.Δ.: Ευκαιρία να γυρίσει σελίδα-Του Νίκου Σουγλέρη

Έφθασε, λοιπόν, ο χρόνος (δύο χρόνια μετά) και την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, σε λίγες ημέρες από την κυβέρνηση Τσίπρα, να αλλάξει σελίδα. Αυτή η εμμονή της πλέον να επιμένει για εκλογές δεν βοηθά από εδώ και πέρα, ούτε την ίδια πολιτικά, ούτε τη χώρα.

 

Ως κόμμα ευθύνης όπως την γνωρίσαμε από τον ιδρυτή της Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή από το 1974 μέχρι σήμερα δεν πρέπει να είναι πλέον κόμμα διαμαρτυρίας. Η Νέα Δημοκρατία μετά από την ιδεολογική της ταυτότητα και τον φιλελεύθερο, αλλά και ευρωπαϊκό της προσανατολισμό οφείλει και πολύ σωστά να κάνει άνοιγμα σε πολιτικές συμφωνίες.

Συμμαχίες που ξεκινούν από τη βάση με την προώθηση νέων στελεχών (μητρώο νέων στελεχών) που έχει αρχίσει και να φθάνει μέχρι τις παρυφές ανθρώπων, πολιτικών προσώπων που ψήφισαν ναι μεν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη 2015 (δεν ήταν ούτε καν ψηφοφόροι) και τώρα απογοητευμένοι-δυσαρεστημένοι ψάχνουν να βρουν νέα πολιτική στέγη.

Η Ν.Δ. λοιπόν, είναι εδώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας νέος άφθαρτος πολιτικός με ανοιχτούς τους πολιτικούς ορίζοντες. Πρέπει εδώ και τώρα να κλείσει τα «τεφτέρια» του χθες και να δει την επόμενη ημέρα τόσο για την ίδια που οι Νεοδημοκράτες ανέδειξαν με την ψήφο τους νέο αρχηγό για την παράταξη, που είναι εν δυνάμει κυβέρνηση, αλλά και τους Έλληνες πολίτες που ζουν την χειρότερη περίοδο με κυβέρνηση Τσίπρα, πρέπει να φύγει μπροστά.

Να κάνει ουσιαστικά και κυριολεκτικά το νέο ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα ξεκάθαρο με καθαρές πολιτικές συμμαχίες, με πρόσωπα που θα φέρουν ψήφους στην Ν.Δ. και όχι να ωφεληθούν οι ίδιοι όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Η πρόκληση-πρόσκληση σε όλους πρέπει να γίνει με διαφάνεια και να μην αναλωθεί σε μια πολιτική ρητορική του παρελθόντος. Η Ν.Δ. είναι κόμμα εξουσίας και έτσι τα στελέχη και οι φίλοι πρέπει να την αντιμετωπίζουν.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή