Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η INTERAMERICAN συνδεδεμένη με την τεχνολογία για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων

Η INTERAMERICAN συνδεδεμένη με την τεχνολογία για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (8-14 Μαΐου). Η INTERAMERICAN συνδεδεμένη με την τεχνολογία για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Η τεχνολογία αλλάζει θεαματικά τους όρους και τις δυνατότητες ασφάλειας στην αυτοκίνηση και η INTERAMERICAN τη βάζει μπροστά στην πολιτική υπευθυνότητας που ακολουθεί, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των οδικών κινδύνων. Η εταιρεία, πρωτοπόρος και στις πρακτικές ανάπτυξης κουλτούρας για την ασφαλή οδήγηση στον χώρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και με πολυετές πρόγραμμα οργανωμένων πρωτοβουλιών για την εκπαίδευση των πολιτών,στο πλαίσιο του σχεδίου “Πράξεις, Ζωής”,έχει φέρει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός της τη σύνδεση του αντικειμένου ασφάλισης -το αυτοκίνητο- με τη χρήση των τηλεματικών συσκευών για τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Με αυτή την προτεραιότητα, η INTERAMERICANυπηρετεί και ενισχύει την ευρύτερη στρατηγική ψηφιοποίησης, με στόχο να είναι ο απόλυτος “Ψηφιακός Ασφαλιστής” της αγοράς.

Ήδη, η εταιρεία μετά την επιτυχή πρώτη εφαρμογή τηλεματικής για το προϊόν“BuytheMile”, βασισμένη σε τιμολογιακή πολιτική σχετική με τη συχνότητα χρήσης του οχήματος, ετοιμάζει τη διεύρυνση αυτού του προγράμματος που επιβραβεύει τη μικρότερη χρήση. Το επόμενο βήμα της ΙNTERAMERICANέρχεται με πρόγραμμα που αφορά στην ευρύτερη λογική της οδηγικής συμπεριφοράς (payhowyoudrive), που θα εξατομικεύει τις ασφαλιστικές λύσεις. Επιπλέον, η χρήση της τηλεματικής έχεις περάσει και στις υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας. Παράλληλα, η εταιρείασυνεχίζει την ενημέρωση των πελατών της για τους κινδύνους στην ιδέα του κεντρικού μηνύματος της καμπάνιας“Ασφαλής Οδήγηση: Μονόδρομος στη Ζωή σου”. Επισημαίνεται ότι πρώτη στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον και για τα αυτοκινούμενα (χωρίς οδηγό) οχήματα στον αστικό ιστό, ως χορηγός με την Anytime του πρωτοποριακού, διεθνούς πιλοτικού προγράμματος CityMobil2 στα Τρίκαλα (2015-2016), που μπορεί να αλλάξει ριζικά τη λογική της κυκλοφορίας.

“Τα αποτελέσματα για την οδική ασφάλεια, από την εφαρμογή της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, θα είναι πολυπαραγοντικά, πολύ πιο άμεσα και ορατά για τον περιορισμό των κοινωνικών - οικονομικών - δημογραφικών και ηθικών συνεπειών που επιφέρουν τα τροχαία δυστυχήματα. Χωρίς να υποβαθμίζουμε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντος - του οδηγού και την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς του, θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους δρόμους θα πρέπει να είναι, πρωτίστως, ζήτημα οργανωμένης προσέγγισης από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας σε όλες τις βαθμίδες, στο επίπεδο της πρόληψης. Εκπαιδευτικά, δευτερευόντως θα μπορούσε να εκτιμηθεί και η επικουρική συμβολή άλλων φορέων όπως της τροχαίας ελεγκτικά, των ασφαλιστικών εταιρειών με επικοινωνιακές ενέργειες ή άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Είναι κοινός τόπος ότι με την εκπαίδευση και την κυκλοφοριακή αγωγή, η σμίλευση συνειδήσεων και υπευθυνότητας για συνετή οδήγηση αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα, σε βάθος χρόνου. Αυτόν τον χρόνο, όμως, η τεχνολογική κοσμογονία τον συντέμνει δραστικά με τα μεγάλα άλματα που γίνονται από τις εφαρμογές της τηλεματικής στο αυτοκίνητο. Στην INTERAMERICAN, πλέον, λειτουργούμε για την οδική ασφάλεια με τη δημιουργία εξειδικευμένων ασφαλιστικών προγραμμάτων (usage-basedinsurance), με βάση τη χρήση και τα χαρακτηριστικά του χρήστη-οδηγού. Τέτοια ασφαλιστικάπρογράμματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντυπωσιακή καταστολή της τρίπτυχης συνάρτησης “δυστυχήματα - συνέπειες - ασφάλιστρα”. Και αν οι θάνατοι, οι οικογενειακές συμφορές και οι παραπληγίες δεν είναι αρκετά πειστικά γεγονότα στον σύγχρονο πολιτισμό των αμβλυμμένων συναισθημάτων, ωστόσο τα ασφάλιστρα απασχολούν πολύ τους κατόχους αυτοκινήτου. Με τη δυναμική τιμολόγηση που ακολουθεί τη διαχείριση των επαρκών δεδομένων (bigdata) κατά τη χρήση της τηλεματικής, εκτιμάται ότι μπορεί να μειωθεί ο πόνος της τσέπης κατά 25% και ταυτόχρονα, να εξαπλωθούν οι καλές συνήθειες κατά την οδήγηση και ο πολιτισμός στους δρόμους”, τονίζει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, με αφορμή της Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (8-14 Μαΐου).

επιστροφή στην κορυφή