Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 face book twitter you tube

Ορφέας και Ευρυδίκη-Σήμερα η πρεμιέρα

Ορφέας και Ευρυδίκη-Σήμερα η πρεμιέρα

Ανοίγει σήμερα στις 21.30 στο θέατρο «Απόλλων» η αυλαία της νέας παραγωγής του Διεθνούς Opera-Studio του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με την όπερα του Christoph Willibald Gluck, «Ορφέας και Ευρυδίκη», στην γαλλική της εκδοχή.

 

Στην όπερα αυτή η μουσική και ο λόγος βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, επηρεάζοντας έτσι την ψυχική κατάσταση των θεατών. Στόχος του Gluck είναι να έρθει το «αληθινά ανθρώπινο» στο προσκήνιο.

Ο Ορφέας, ο δημοφιλής μυθικός τραγουδιστής, αρχέτυπο του άδοντα ανθρώπου, μετατοπίζεται στη σημερινή εποχή, όπου η μουσική υποσκελίζεται από την εικόνα, το ναρκισσισμό και τον υπερβάλλοντα εγωισμό των σταρ τραγουδιστών. Αυτός είναι ο νέος Ορφέας και η Ευρυδίκη, δυστυχισμένη, το απόκτημά του. Ο ξαφνικός της θάνατος λίγο πριν από τον γάμο της με τον δημοφιλή τραγουδιστή, την ελευθερώνει από αυτή τη σχέση. Ο θάνατός της, όμως, οδηγεί τον Ορφέα σε μία βαθιά κρίση ταυτότητας. Το σοκ από την ξαφνική απώλεια της γυναίκας που αγαπούσε σύμφωνα με τη δική του θεώρηση για τον έρωτα και την αγάπη και η θλίψη του για το θάνατό της τον οδηγούν σε περισυλλογή. Σωματικά κουρασμένος και ψυχικά εξουθενωμένος πέφτει σε έναν βαθύ ύπνο, από τη μια μεριά εφιάλτης, από την άλλη λυτρωτικός σύμβουλος.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Michael Seibel.

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης.

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Λαμπρινή Καρδαρά.

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη. 

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

Video Art: Χρήστος Καρτέρης.

Διδασκαλία Χορωδίας: Λίνα Γερονίκου.

Επιστημονικός Σύμβουλος Όπερας: Γεώργιος Π. Τσομής.

Στο ρόλο του Ορφέα ο βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος

Μονωδοί του Int. Opera Studio Πάτρας με αλφαβητική σειρά:

Ορφέας: Λίνα Γερονίκου, Μάριος Μανιατόπουλος.

Ευρυδίκη: Christina Schonbach, Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Λένα Σουρμελή.

Έρωτας: Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Χρύσα Πανταζοπούλου.

Κορεπετίτορες: Olena Fedko, Βασίλης Λάζαρης, Αναστάσης Σπηλιωτόπουλος.

Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Πατρών: Μαριάννα Σαφάροβα, Ιβανόφ Βλαντισλάβ, Γιαροσλάβ Τόκαρεβ, Άλλα Σελαλμαζίδη, Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ, Σβετλάνα Χμούροβα, Γιούρι Μπεσσόνοβ, Νικολάι Κομισάροβ, Βιλέν Καραπετιάν, Λιουντμίλα Ιβάνοβα, Ιβόνα Γκλίνκα, Αγγελική Πουλημένου, Δημήτρης Δριμάλας,  Αναστασία Βελισσαρίου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μαρία Γούτου, Ευθυμία Καλλίστρου, Ρεγγίνα Σοφού, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Ειρήνη Τσικρίκη.

Χορωδοί του Int. Opera Studio Πάτρας: Καλλιόπη Αγγελοπούλου, Χριστίνα Λυμπρίτη, Γκουλνόρ Μποτίνη, Αρετούσα Νικολοπούλου, Αδαμαντία Παπαχαραλαμποπούλου, Λούση Χριστοδούλου, Ελένη Παπαπροκοπίου, Κατερίνα Γεωργακοπούλου, Γεωργία Λυκούση, Διονυσία Ντρουβάρη, Φωτεινή Τσίγκα, Κάτια Τσιλιμπότη, Δημήτρης Δημόπουλος, Γιάννης Ντακόλιας, Κωνσταντίνος Καββαθάς, Διονύσης Παπαγγελής, Βασίλης Κωνσταντάρας, Παναγιώτης Χατζηαντωνίου.

Παραστάσεις: σήμερα, αύριο, 20, 21 και 23, 24, 25, 26, 27, 28 Μαΐου στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτ. 8 ευρώ, ανέργων, Αμεα: 5 ευρώ.

Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»: τηλ.2610 273613.

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή